Dünyanın En Gürültülü 15 Futbol Stadyumu

Dünyanın dört bir yanında bulunan ve futbol atmosferini sonuna kadar yansıtan stadyumları sizler için derledik.

15. Stadio San Paolo - Napoli

İtalya'da bulunan çok amaçlı bir stadyumdur. San Siro ve Stadio Olimpico'dan sonra İtalya'nın üçüncü büyük stadyumudur. Napoli maçlarına ev sahipliği eder.

14. Centenario-Panerol

1930 Dünya Kupası finalinin oynandığı, Montevideo/Uruguay'daki 100.000 (kullanılan 65.000-76.000 arası) kişi kapasiteli stattır.

13. Estadio Azteca - Club America

Estadio Azteca, Mexico City, Meksika'da bulunan stadyum. Meksika Millî Futbol Takımının ulusal stadyumu ve Meksikalı futbol klübü Club América'nın stadıdır.

12. Estádio da Luz - Benfica

Estádio da Luz(Işık Stadyumu) (resmi adı Estádio do Sport Lisboa e BenficaPortekiz'in başkenti Lizbon'da bulunan bir futbol stadyumdur. Lizbon takımı SL Benfica iç saha maçlarını bu stadyumda yapmaktadır. Benfica taraftarları tarafından A Catedral olarak anılmaktadır.

11. Anfield Road - Liverpool

AnfieldLiverpool şehrinde bulunan futbol stadyumu. UEFA'dan 4 yıldız almış stadlarındandır. Ünlü İngiliz kulübü Liverpool FC bu stada evsahipliği yapmaktadır.

10. Apostolos Nikolaidis Stadium - Panathinaikos FC

Yunanistan süper ligi takımlarından  Panathinaikos FC 'nin maçlarını oynadığı stadyumdur.

9. Estadio Alberto J. Armando - Boca Juniors

Estadio Alberto J. Armando bilinen ismiyle La Bombonera, Arjantin'in Buenos Aires şehrininLa Boca bölgesinde yer alan ve Arjantin'in köklü kulüplerinden Boca Juniors'un iç saha maçlarını oynadığı stadyumdur. Stadyum, La Bombonera adını şeker kutusuna benzeyen mimarisinden dolayı almıştır.

8. Feijenoord Stadion - Feyenoord

Feijenoord Stadion Hollanda'nın köklü klüplerinden Feyenoord takımının stadyumudur. Kapasitesi 51.177 kişidir. İsmi 'de kuip' olarak da bilinir. İnşası 1937 yılında tamamlanmıştır. Rotterdam da yer almaktadır.

7. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu - Fenerbahçe

Şükrü Saracoğlu StadyumuİstanbulKadıköy'de bulunan, Fenerbahçe'nin maçlarını oynadığı 50.509 seyirci kapasiteli stadyum. Türkiye'nin en büyük 4. stadyumudur.

6. Toumba Stadyumu - PAOK

Toumba Stadyumu (Yunanca: Γήπεδο Τούμπας) Selanik'te bir staddır, bu stad PAOK FC takımına aittir. 1959 yılında kulübün ev maçlarını burada oynaması için inşa edildi. Stadyum Selanik şehrinin Toumba kısmında bulunuyor.

5. Signal Iduna Park - B.Dortmund

Signal Iduna ParkAlmanya'nın Dortmund şehrinde bulunan ve BV Borussia Dortmund futbol takımının Bundesliga maçlarını yaptığı stadyumdur. Eski ismi Westfalenstadion olan stadyum 2005 yılında sigorta şirketi Signal Iduna ile yapılan sponsorluk anlaşması ile 2021 yılına kadar bu isimle anılacaktır.

4. Celtic Park - Celtic FC

Celtic Park, Parkhead, Glasgow'da yer alan bir futbol stadyumudur. Celtic FC'ye ev sahipliği yapar. Konumu itibari ile Parkheadolarak da bilinir. Celtic taraftarları arasında Paradise diye hitap edilir.

3. İnönü Stadyumu - Beşiktaş JK

BJK İnönü Stadyumuİstanbul Boğazı kıyısında, Beşiktaş ile Kabataş semtleri arasında yer alır. Stadyum 2004 yılında yenilenerek, kapasitesi 32.086'ya çıkarılmıştır. The Times'ın yaptığı dünyanın en iyi manzaralı 10 stadyumu sıralamasında İnönü Stadyumu dördüncü sırada yer aldı. Beşiktaş JK'nin yeni stat projesi kapsamında, yıkılmakta olan stat, 1,5 yıl sonra taraftarlarına kapısını tekrar açacaktır.

Resmi olmayan rakamlara göre 135 dB'lik gürültüsüyle dünya rekoru kırmıştır. Ancak guiness yetkililerinin stadda olmaması nedeniyle rekor kayıtlara geçmemiştir.

2. Kızılyıldız Stadı (Marakana) - Kızılyıldız

Kızılyıldız Stadı (Sırpça: Стадион Црвена Звезда; Stadion Crvena Zvezda), Belgrad, Sırbistan'ta bulunan çok yönlü birstadyumdur. Kızılyıldız'ın maçlarını oynadığı stadyumdur ve stadyumda, genellikle futbol maçları oynanmaktadır. Stadyum, 60.000 kişiliktir. Stadyumun inşaatı 1960 yılında başladı ve 3 yıl sonra tamamlandı. 27 Aralık 1959 tarihinde, Kızılyıldız son maçını, bu sahanın eski zemini üzerinde oynadı. 1 Eylül 1963'de tamamlanan sahanın genişliği 110 x 73 metredir. 2009 Yaz Üniversite Oyunları'na evsahipliği yaptı. Stada Brezilya'daki ünlü stadın şerefine 'Marakana' da denir.

1. Türk Telekom Arena - Galatasaray SK

Ali Sami Yen Spor Kompleksi ya da sponsorluk anlaşması gereğince Türk Telekom Arena (kısaca TT Arena) (UEFA tarafından kabul gören adıyla Ali Sami Yen Spor Kompleksi  İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer almaktadır.

Guinness World Records'un resmi kayıtlarına göre, 'Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru' 1 Ekim 2000 tarihinde ABD'de oynanan Denver Broncos-New England Patroits futbol maçında 128.7 desibel ile kırılmıştı. Galatasaraylılar 2011 yılında yapılan Fenerbahçe derbisi ile  bu rekoru 3.06 desibel geliştirip , 131.76 dB ile rekor kırmıştır.

Bonus: Arrowhead - Kansas City

Amerikan futbolu takımlarından olan  Kansas city Arrowhead stadyumunda oynanan maçta 137.5 dB'lik rekoru ile Galatasaray'ı da geçerek şuanki rekorun sahibidir. Ancak soccer olarak bilinen futbolda rekor hala Galatasaray'ın elindedir.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Yeni Doğmuş Bebeğin Başının Örtülmesi Tepki Topladı
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
YORUMLAR
20.11.2014

yani gerçekten tt arena mı başta olmalıydı yoksa 3 ve 1 yer mi değiştirmeli

28.10.2014

amma yanlı bir paylaşım olmuş :D :D

29.10.2014

Veriler uluslarası spor portalı olan bleacher report un verileridir.

17.12.2014

amk biz rekor yapmak için tribünde değiliz ve desibel farkına bakarsak gerçek 1.yi görmüş oluruz takımını desteklemek için yetkilileri çağırmak sadece şov

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ