Dünyanın En Güçlü Kadını yarışmasında ABD’li Jammie Booker’ın diskalifiye edilip ünvanın İngiliz sporcu Andrea Thompson’a geçmesi, strongwoman dünyasını karıştırdı. Organizasyonun “biyolojik cinsiyet” kuralı sebebiyle birinci seçilen Jammie Booker, yarışmadan diskalifiye edildi.
Buyurun, detayları beraber inceleyelim.
ben sıkıldım artık erkekler arasında başarı elde edemeyen sporcuların aniden kadın olduğuna karar verip ödüller madalyalar toplamasından
Spor kapsayıcıdır tabii ve bu kesinlikle ‘kadınlar’ dışında her kesimi dışlıyor. Ama olması gereken bu. Adı üstüne dünyanın en güçlü KADINI seçiliyor. Katılacağın ve dışlanmayacağın, her cinsiyetten sporcunun yarışabildiği onlarca dal varken neden bu? Diskalifiye olmasının doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Herkesin katılabildiği bir daldan sırf doğum cinsiyeti değiştiği sebebiyle diskalifiye edilse bu dışlayıcılık olurdu. Ama bu durum bana yanlış gelmedi.
Cinsiyet değiştiren kişileri zaten sosyal toplum kabul ediyor bir şekilde. Ama bazı uyanık çakallar da bunun gibi fırsatçılık yapıyorlar. Trans veya cinsiyet değiştiren birini resmi sporcu yapmayı yasaklayın. Sorun çözülsün.