Dünyanın En Büyük Kripto Borsası Binance'in CEO'su CZ Koltuğundan Olabilir! Peki Akıllardaki Yeni Aday Kim?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance son aylarda ABD'nin açtığı davalarla mücadele ederken piyasada zor günler geçiriyor. Avustralya'dan gelen son darbe ise Binance'i bölgesel pazarlar konusunda yeni adımlar atmaya itmiş ve CEO Changpeng Zhao'yu (CZ) da sıkıntılı bir konuma sokmuştu. Bu bağlamda uzmanlar arasında CEO pozisyonu için yeni bir isim anılmaya başlandı... İşte detaylar! 👇

Mayıs ayının ortalarında Avustralya'daki ödeme işlemlerine aracılık eden ortakları aniden desteği kesince Binance için zor günler başlamıştı.

Bu desteğin kesilmesi, Avustralya'daki Binance müşterilerinin Avustralya dolarlarını banka havalesi yoluyla kripto para platformuna yatıramayacakları anlamına geliyordu.

Olayın ardından iki hafta sonra Binance Avustralya'daki bütün alım satım işlemlerini ve banka havalelerini durdurmak zorunda kalmıştı. Bunun da şirkete etkisi büyük oldu.

ABD'nin şirkete olan baskılarının da arttığı bu günlerde CEO Changpeng Zhao (CZ) darbe üstüne darbe alırken yönetimde değişiklik yapılacağı tartışmaları da gittikçe alevlendi.

Binance ve Zhao'ya karşı ABD'nin kural ve ilkeleri ihlal ettiği iddiasıyla açtığı davalar da şirketin yeni bir CEO'ya ihtiyacı olduğu düşüncesini güçlendirmekte.

ABD, Mart ayında Zhao'ya kayıt dışı alım satım işlemleri yaparak yatırımcıyı koruma ilkesini ihlal ettiği, denetimleri saptırdığı ve kayıt dışı satışlar yaptığı iddialarıyla dava açmıştı.

Bu noktada Mayıs ayının sonlarına doğru ABD dışındaki bölgesel pazarların yönetimine atanan Richard Teng, Binance'i bu karmaşadan kurtaracak kişi olarak görülüyor.

52 yaşındaki Teng, Singapur merkez bankası ve Abu Dabi'de bir uluslararası ticaret şirketinde görev yapmış deneyimli bir isim. Dolayısıyla Binance'in ABD tarafından belirlenmiş yönetmeliklere uygun olarak yönetilmesi konusunda Teng daha çok güven veriyor; en azından uzmanlara göre.

Teng, şirkette görece yeni bir isim olmasına rağmen özellikle bölgesel pazarların genişletilmesi gibi konularda büyük başarı göstererek Zhao'ya yakın biri haline geldi.

Ayrıca Binance çalışanlarının yorumlarına göre de Teng şirket içinde sevilen ve saygı duyulan bir isim.

Richard Teng, CEO Zhao'nun halefi olacağına dair iddialara cevap vermekten kaçınsa da Binance'in kripto para sektöründeki egemenliği tehlikedeyken aldığı terfiler ihtimalleri canlı tutuyor.

dailycoin.com

Peki bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım! 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kriptografi Kullanılarak Tasarlanmış Dijital Unsur: Kripto Para Nedir?
Kripto Para Platformunda Büyük Soygun: Hacker, Tornado Cash'ten Milyonlarca Dolar Değerinde Token Çaldı!
Dolandırıcı Kripto Para Kralı Do Kwon'un Çaldığı Milyonların Nerede Olduğu Vücut Taramasında Ortaya Çıktı!

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık