Dünyanın En Büyük Gıda Krizi Yaşanıyor: 13 Milyon Kişi Tehlikede!

Uluslararası sivil toplum örgütü Save The Children, Etiyopya'nın en şiddetli gıda kriziyle karşı karşıya olduğunu bildirerek, ülkede 3,9 milyon çocuğun yetersiz beslendiğini açıkladı. Öte yandan BM, Etiyopya, Kenya ve Somali'deki kuraklığın en az 13 milyon kişiyi etkilediğini bildirdi.

Etiyopya'nın kuraklığa bağlı olarak dünyadaki en şiddetli gıda kriziyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Uluslararası sivil toplum örgütü Save The Children'dan yapılan açıklamada, ülkedeki 3,9 milyon çocuğun ciddi derecede yetersiz beslendiği kaydedildi.

Açıklamada, yetersiz yağışların gıda krizine neden olduğu belirtilerek Etiyopya'nın dünyadaki en şiddetli gıda krizi ile karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Etiyopya'da 5 sezondur yetersiz yağış olduğu ve toplamda 12 milyon kişinin gıda krizi yaşadığı kaydedilen açıklamada, 4 milyondan fazla çiftlik hayvanının can vermesinin de gıda krizini artırdığı vurgulandı.

Birleşmiş Milletler (BM), Etiyopya, Kenya ve Somali'deki kuraklığın 1981'den beri en şiddetli şekilde yaşandığını ve 13 milyondan fazla kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
21.01.2023

keşke 1 çocuğu ben alabilsem, aileme katsam, yetiştirsem, büyütsem, dünyanın, yaşamanın aslında ne kadar güzel birşey olduğunu ona göstersem. özenle, evlatlarımdan ayırmadan..

21.01.2023

kısmetse olur, seren serengilden haberler vereceğine bunları anlat onedio. yoksa mynete döner burası.

22.01.2023

👏👏

22.01.2023

Etiyopya nin dunyaya yayilmis ciddi yuksek bir nufusu var. Ozellikle ABd nin kuzeyindeler. Bir cogunun durumu iyi... Biz yardim toplarken onlar dinlerine gore yardim nereye gidiyorsa ona gore tavir aliyorlar. Insanlarin salakliginin ve cahilliginin bedelini cocuklar oduyor. Topraklarinda berekesizlige care aramak gibi dertleri yok... Israil cole yemyesil bir ulke kurdu, inatla ve hirsla, cok kez kanla. Afrika ulkelerindeki kabul etmislik, caresizlige teslim cok aci. Yemen`de cocuklarin yasadigi aclik ayri bir siyaset konusu... Yeter be.. yazik cocuklara.

22.01.2023

Sırf Yemen'deki çocuklar Şia diye kafir Suudi rejimi tarafından bombalanıp katlediliyorlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ