Dünyanın Dört Bir Yanından Turistlerin Uzun Süre Etkisinden Çıkamadığı Birbirinden Enteresan 17 Kültür Şoku

Amerika'dan Asya'ya dünyanın dört bir yanını gezip dolanmış turistler yeme-içme kültüründen toplu taşıma alanlarına kadar birbirinden enteresan kültür farklılıklarıyla karşılaşmışlar. Henüz bu ülkeleri gezme fırsatı olmayanlar için büyük bir şok etkisi yaratacak 17 kültür farklılığını sizler için derledik. Buyurun içeriğe! 👇

1. "22 yılımı doğup büyüdüğüm ülkede geçirdikten sonra Amerika'ya taşındığımdan beri twerk kültürüne akıl erdiremiyorum. Gece kulüplerinde ve partilerde sürekli karşılaşıyorum bu manzarayla."

'Bence popo sallamak dans etmek değil, hatta seksi bile değil...'

2. "Suudi Arabistan'a gittiğimde beni şaşırtan çok fazla şey oldu; banka, ofis, üniversite ve restoran gibi yerlerde kadın-erkek olarak ayrılmış kısımların bulunması, Arapların elleriyle yemek yemesi falan..."

'Ama en çok şaşırdığım olaylardan biri ülkede tek bir sinema salonunun olmamasıydı! Ben oradayken iki tane sinema salonunun açılacağını söylüyorlardı ama ne oldu bilmiyorum...'

3. "Birkaç sene Hollanda'da yaşadım, şirketimin patronu beni düğüne çağırdı. Romantik bir sarayda güzel bir tören gerçekleşti, ardından atıştırmalık ve meze servis edildi. Beraber fotoğraf çektirdikten sonra akla hayale gelmeyecek bir olay yaşandı..."

'Düğün organizatörü konuklara dönerek 'Davetiyesinde çatal bıçak sembolü olanlar yemek salonuna geçebilir. Geri kalanına geldikleri için teşekkür ederiz' dedi! Benim gibi birçok çalışan karnımız da aç olarak öylece ortada kaldı yani. İş arkadaşlarımdan birisi eşini aradı bizi arabayla gelip alması için, biz de en yakın tren istasyonunda beraber döner yedik.'

4. "Ben çok sık kültür şoku yaşayan birisi değilim ancak Japonya çok farklı bir dünya gibiydi. 3 haftalık tatilimde 50 yıl geleceğe gitmiş gibi hissettim."

'Tokyo şehri o kadar canlı ve parlak ışıklarla dolu ki iki saatlik bir yürüyüş sizi halsiz bırakıyor. Japonlar kendi yaşlarından en az 10 yaş daha genç gözüküyorlar. Toplu taşıma araçlarını bekleyen insanlar sıraya giriyorlar. Sokaklarda sigara içmek kanunen yasak olduğu için sadece sigara içmeye ayrılmış minik alanlar bulunuyor.'

5. "Avrupa'da domates-patates çizgisi adı verilen popüler bir kültür ayrımı var. Bir tarafta salatalardan pizzaya neredeyse tüm yemekler patatesle yapılıyor. Ben de patates tarafında olduğum için haşlamalardan pürelere çok farklı şekilde patates yiyerek büyüdüm."

"Domates tarafını geçtiğimde ise yemeklerin tadını ilk kez alıyormuşum gibi hissettim. Yediğim her yemek daha önce hiç tatmadığım bir derinliğe sahipti, domatesler bile daha lezzetliydi."

'Olayı çok abartmış olabilirim ama bir daha patates tarafına geçmemeye karar verdim ve yemek yapmayı öğrendim.'

6. "43 yıl boyunca farklı ırktan insanların bir arada yaşadığı Los Angeles'ta hayatımı geçirdiğim için Güney Kore'ye taşındığımda gördüklerime inanamadım. Ülkenin %99.9'u Koreli ve resmen yabancı yok!"

www.globaltimes.cn

'Taşındığım Paju şehrinde Koreli olmayan bir insanla karşılaşmam birkaç ay sürdü. Tanıştığım adam Kanadalıydı, Koreli bir kadınla evlendiği için buraya taşınmış. Benim İngilizce konuştuğumu duyar duymaz sevinçten havalara uçtu. 'Artık kendimi dilsiz sanmaya başlamıştım, tekrar konuşabilmek çok güzel' dedi. Arada sıra kendisini ziyaret ediyorum hala.'

7. "Almanya'ya taşındıktan sonra çalışmaya başladığım şirkette iş arkadaşlarımın sabah kahvaltısından öğle arasına kadar her fırsatta kola ve diğer gazlı içecekleri tüketmesi beni çok şaşırttı. Bazılarının masalarında 24'lü içecek paketleri bile bulunuyor!"

8. "Hollanda'da insanlar evlerine perde takmıyor. Yoldan geçen çocuklar komşularının evine bakarak televizyon izliyorlar bazen. Sebebini sorduğumda eve ışık gelmesinden hoşlandıklarını söylediler."

9. "Yurt dışından bir arkadaşım benim memleketim Hindistan'ı ziyarete geldi. Yakınlardaki bir restorana gidip yemek seti söyledik."

'Tamil Nadu'da yemekler tabak yerine muz ağacının yaprakları üzerinde servis edilir. Yemeğimiz bittikten sonra ben lavaboya gittim ve geri döndüğüme arkadaşımı yaprağı yerken buldum! Hindistan'a ilk ve son gelişi oldu desem yalan olmaz...'

10. "İş için Çin'e gittiğim zaman biraz sokaklarda dolaştım. Şanghay'daki ünlü Nanjing bölgesinde gezerken baştan aşağı marka kıyafetler giyinmiş bir annenin aniden bebeğini havaya kaldırdığını gördüm. Çocuk havadayken kaka yapmaya başladı!

'Altında bezi yoktu, giydiği zıbında tam alt kısma açılmış bir delik vardı. Bunun ardından da ilkokul yaşına kadar birçok çocuğun yolda durup tuvaletlerini yaptığına şahit oldum. Çin'in çoğu bölgesinde çocukların sokağa tuvaletlerini yapması normal karşılanıyor.'

11. "Singapur'dan Hollanda'ya değişim öğrencisi olarak geldim. Okulun alışma haftasında ilk öğle yemeğimizi kafeteryada yedik ve inanılmaz bir hayal kırıklığına uğradım. Bize verdikleri tek şey bir parça ekmek, üzerine sürülmüş peynir ve bir bardak süt oldu."

12. "Almanya'ya taşınan arkadaşımın anlattığı bazı kültür şoklarını hatırlıyorum."

  • 'Almanlar sağlıklarına çok dikkat ediyorlar ve musluk suyu yerine şişede doğal kaynak suyu tercih ediyorlar. 

  • Tüm ülkedeki işletmeler Pazar günü kapanıyor.

  • Klima kullanmıyorlar.

  • Hemen hemen herkes bisiklet sürüyor.

  • Gecenin bir yarısı olsa da insanlar trafikte yaya ışıklarının yanmasını bekliyorlar.'

13. "Güney Kore'de 'dong chim' isimli çok ünlü bir şaka var. İki elinizi birleştirip birisinin poposunu sertçe dürtüyorsunuz. Sadece çocuklar arasında yapılmıyor bu şaka, yetişkin insanların yaptığını da sık sık görebilirsiniz. Hatta Kore'de heykeli bile var..."

14. "Hayatımda gördüğüm en farklı iki tuvalete Rusya ve Japonya'da karşılaştım. Rusya'da halka açık tuvaletler yıllardır temizlenmemiş, kapısı bile olmayan türdendi."

"Japonya'nın halka açık tuvaletleri ise hem temiz hem de klozetlerde bir sürü farklı fonksiyonu bulunuyor."

15. "Suudi Arabistan'dan Fransa'ya taşınınca hayatımın ilk partisine gittim. Korkunç bir tekno müzik, düzgün dans edemeyen insanlar, ortalıkta kusan sarhoş insanları görünce bir daha gitmemeye karar verdim."

16. "Çok büyük bir olay değil belki de ama bir Kanadalı olarak Yeni Zelanda'da yaşadığım süreçte kapalı alanlarda kuş görmek çok garibime gitmişti. Auckland'de uçaktan indiğimde hava alanında bir sürü kuş uçuşuyordu."

17. "Çin'de en büyük sorunu yemek ararken yaşadım. Ördek yumurtaları, birçok böcek ve özellikle çok sevilen kızarmış solucan..."

Sizin karşılaştığınız kültür şokları var mı? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Uykusunda Konuşan Yakınlarıyla Yaşadıkları En Tuhaf Anılarını Paylaşarak Herkese Kahkaha Attıran 17 Kişi
Sevgilisi Olanlar Dikkat! Deli Divane Aşık Olsanız da Bir İlişkide Asla Yapmamanız Gereken Davranışlar
Bekarlar Toplansın! Evlilik Hakkında 'Keşke Önceden Bilseydim' Dedikleri Gerçekleri Paylaşan 17 Kişi
Afrika'nın Devi Nijerya Hakkında Öğrendiğinizde Kültür Şoku Yaşayacağınız 17 İlginç Gerçek
'Maid' Dizisindeki Başarılı Performansı ve Doğal Güzelliğiyle Hepimizin Gönlünü Çalan Oyuncu: Margaret Qualley

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
YORUMLAR

davetiye de çatal kaşık işareti olanlar gelsin gerisi siktirsin gitsin demekte höh yani

15.10.2021

çinliler. her şeyi yiyorlar. bütün dünya onların bu sorunuyla uğraşıyor 2 yıldır.

15.10.2021

15>>>yallah ülkene o zaman sen kim partilemek kim yobazcım

18.10.2021

yüksek ses ve kusan insanlardan rahatsız olmuş bu neden yobazlık olsun ki ?

TÜM YORUMLARI OKU (5)