Dünyanın Dört Bir Yanından Daha Önce Hiç Duymadığınız Geleneksel Cenaze Töreni Yemekleri

Dünyanın neredeyse her yerinde cenazelere gelenlere belirli yemeklerin verilmesi geleceği bulunuyor. Cenaze törenlerinde verilen yemekler de ülkeden ülkeye büyük değişiklik gösteriyor. Dünyanın dört bir yanından ilginç cenaze töreni yemeklerini sizler için derledik.

1. Jamaika - Körili Keçi Eti

Körili keçi eti, Jamaika'nın ünlü yemeklerinden biri ve cenazelerin dışında birçok etkinlikte de servis edilen bir yemek. Jamaika mutfağının bu ünlü yemeği genellikle pilav ve bezelye ile birlikte servis ediliyor.

2. Amerika - Kızarmış Tavuk ve Mac and Cheese

twitter.com

İkinci cenaze töreni yemeğiyse Amerika'nın özellikle güney bölgesinde sıkça karşılaşan geleneksel bir yemek. Cenazelerde, kızarmış tavuk ve mac and cheese yemeğinin dışında patates püresi ve makarna da sıkça servis ediliyor.

3. İrlanda - Wake Kek

www.youtube.com

Wake kek, İrlandalıların cenaze törenlerinde servis ettikleri geleneksel bir tatlı. Cheesecake benzer yapıda olan bu kekin kıvamı oldukça yoğun.

4. Yunanistan - Koliva

twitter.com

Koliva, buğdayla yapılan ve içine tercihe göre bal, şeker, kuru üzün ve çikolata konulabilen bir çeşit tatlı. Bu tatlı, genellikle kiliselerde yapılan törenlerde servis ediliyor.

5. Ukrayna - Kolachi

www.youtube.com

Kolachi, bir çeşit tatlı ekmek. Yuvarlak şekil verilen ekmeğin ortasına isteğe göre hazırlanan bir harç konuluyor. Bu yemek, Rusya, Romanya ve Ukrayna'da sıkça görülüyor. Kolachi, cenazelerin dışında bazen düğünlerde de servis edilen bir yemek.

6. Japonya - Kyuri Uma ve Nasu Ushi

twitter.com

Bu enteresan yiyecek, Japonya'da düzenlenen Obon festivali için yapılıyor. Vefat edenleri anmak için düzenlenen festival süresince aileler evlerinde vefat eden sevdikleri için bir salatalığı at şeklinde oyuyor veya çubuklar kullanarak bir ata benzetiyorlar. Salatalıklardan yapılan figürlere kyuri uma deniyor. Bunu aynı zamanda patlıcanları inek figürü şeklinde oyarak da yapıyorlar ve patlıcandan yapılan figürlerin ismi nasu ushi olarak biliniyor. Figürler, dünyadan yavaş bir ayrılışı temsil ediyor.

7. Güney Kore - Yukgaejang

www.youtube.com

Yukgaejang isimli Güney Kore cenaze yemeği, kıyılmış sığır eti ve taze soğandan yapılan baharatlı bir güveç. Güney Kore'de cenazeler yaklaşık 3-5 gün sürüyor ve katılanlar saygı gereği tüm süre boyunca uyanık kalmaya çalışıyorlar. Et ve bol baharatla yapılan Yukgaejang, misafirlerin enerjilerini kaybetmemeleri için servis ediliyor.

8. Estonya - Lahana Sarması

Estonya'da cenazelerde servis edilen yemek bizi mutfağımızda da bulunan lahana sarması. Fakat Estonya'da yapılan versiyonu bizimkinden farklı. Estonyalılar genellikle baharatlı rosto üzerine lahana yapraklarını sarıyorlar. Lahana sarması, cenazeden sonra taziye evinde veriliyor.

Bu yemekler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

Yalnızca Kendi Ülke Vatandaşının Bildiği Tuhaf Görünüme Sahip Ama Lezzetli 17 Milli Yemek
Adamlar İşini Biliyor! İskandinavlardan Öğrenebileceğiniz 10 Hızlı Ev Temizleme Taktiği
Cildinizin Pütürlü Görünmesinin Altında Yatan Nedenler ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapabilecekleriniz
Rusya'ya Giden Turistlerin Deneyimledikten Sonra Dumura Uğrayacakları Birbirinden İlginç Bilgiler
Birçok İnsan İnanmasına Rağmen Tamamen Bir Efsaneden İbaret Olan Ülkelerle İlgili İlginç Düşünceler

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
30.07.2021

Yunanlar aşure yapmış aq

09.08.2021

Türkiye Kıymalı Pide

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ