Dünyanın Dört Bir Yanından Birbirinden İlginç 18 Farklı Sofra Adabı

Günün herhangi bir öğününü yemek için sofraya oturmaya gelince, her ülkenin kendine özel adetleri vardır. Gelin hep beraber dünyanın dört bir yanından farklı mutfaklara doğru bir geziye çıkalım.

1. Japonya'da chopstickler yemeğinize sıkışmamalı ve chopstickler birbirine karışmamalıdır. Bunun nedeni, bunların sadece cenazelerde yapılan ritüeller olması ve bunların normal bir öğünde masada yapılması kötü olarak karşılanan hareketler olmasıdır.

2. Japonya'da erişteleri yerken çıkan "şapırdatma" sesi büyük bir sorun olarak karşılanmaz.

Eriştelerinizi hızlı yemek, aromalarının tadını çıkarmanın daha iyi bir yolu olduğu için gelenekseldir. Erişte çorbanızı lezzetini anlamak için kuvvetli bir şekilde yemeniz gerekir. Ancak, başka bir yemeği gürültülü bir şekilde yemek hoş karşılanmaz.

3. Japonya'da, bir ev sahibi bir hediye teklif ederse, bunu 3 kez reddetmek nezaket olarak kabul edilir. Tekrar teklif ederlerse hediye kabul edilebilir.

4. Fransa'da yemek yerken eller masa dışında hiçbir yerde olamaz. Doğru pozisyon, iki elin de masanın üzerinde olması veya avuç içlerinizi masaya konmasıdır.

5. Tayland'da tüm yemekler paylaşılır, bu nedenle grup olarak yenilmek üzere sipariş edilir.

Ayrıca, yemeğe başlama zamanı geldiğinde, masadaki en baş sıradaki kişinin başlamasını beklemek en iyisidir. Eğer kimse yemek yemiyorsa yapılacak en kibar şey, başka birinin yemeye başlamasını beklemek olacaktır.

6. Bazı Ortadoğu ülkelerinde yapılacak en normal şey elle yemek yemektir, ancak yemeye başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bir şey vardır, sol el kirli kabul edildiğinden sağ el kullanılmalıdır.

7. İngiltere'de, çayı karıştırırken veya kaşığı bardağın içinde bırakırken ses çıkarmak gibi bazı davranışlar hoş karşılanmaz.

8. Tanzanya'da dakik olmamak hiç de ciddi bir şey değildir. Yemek için planlanmış bir program varsa, biraz geç kalmak tamamen normaldir.

9. Norveç'te resmi bir akşam yemeğindeyken ve biri kadeh kaldırırken, bardağınızı kaldırmalı, kişiye bakmalı, bir yudum almalı, kişiye tekrar bakmalı ve bardağınızı geri masaya koymalısınız.

10. Tayland'da yemek için kaşık ve çatal kullanılır. Çatal, kesmek veya servis yapmak için, kaşık ise yiyecekleri ağza götürmek için kullanılır.

11. Tayvan'da bir şefe yemeklerinin lezzetli olduğunu göstermek için çok özel bir gelenek vardır: yemekten sonra geğirmek. Ev sahibi veya şef bunu bir iltifat olarak kabul edecektir.

12. İspanya'da yılbaşında 12 adet üzüm yemek gelenekseldir.

13. Portekiz'de, masada tuzluk veya biberlik yoksa, yemeğin baharatlanmasını istemek şefe karşı bir suç olarak kabul edilir.

14. Çin'de bir yemeği bitirmek, ev sahibi “size yeterli yiyecek sunmaması” olarak algılanır. Bu yüzden ev sahibine iyi görünmek için yapılacak en iyi şey tabağınızda biraz yemek bırakmak olacaktır.

15. Çin'den farklı olarak Hindistan'da tabağınızı bitirmek en iyisidir. Yerliler yiyeceklerin tabakta bırakılmasının israf edildiğine inanıyorlar.

16. Fransa'da marulu bıçakla kesmek hoş karşılanmaz ve bunun tarihsel bir nedeni vardır.

Eskiden çatal bıçak takımı, sirke ile temas ettiğinde oksitlenen ve kararan bir metal olan gümüşten yapılırdı. Bugün farklı bir malzemeden yapılmış olmalarına rağmen, gelenek halen sürmektedir ve marul için makas veya ellerinizi kullanmak en iyisidir.

17. İtalya'da yerel halk, kahvaltı saatinden sonra nadiren kapuçino içer ve yemekten sonra biraz kafeine ihtiyaç duyarlarsa sade bir espressoyu tercih ederler.

18. İtalya'da herhangi bir sosla makarna sipariş edemezsiniz, çünkü her makarnanın birlikte gidebileceği belli soslar vardır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Dünyanın En Lüks ve Şaşaalı 15 Muhteşem Şehri Gözlerinizi Kamaştıracak!
Ne Umduk Ne Bulduk! Farklı Tatlar Deneyeyim Derken Sonu Hüsranla Sonuçlanan 20 Talihsiz Kişi
Gördüğünüzde Sinirlerinizi Tepenize Çıkararak Hayattan Soğutacak 24 Fotoğraf

Popüler İçerikler

Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı