Dünyanın Dört Bir Yanında Hala Krallık ile Yönetilen Ülkelerin Katı Yasakları Arasındaki Enteresan Farklar

Dünyada hala monarşi ile yönetilen ülkeler mevcut. Her bir ülkenin ise birbirinden garip ve şaşırtıcı kuralları var... Peki, ülkelerin koyduğu farklı yasaklar neler? Buyurun beraber öğrenelim! 👇

1. Halktan biri ile evlenmek.

Tarihte krallığın halktan biri ile evlenmesi kabul edilir bir şey değilmiş. Ancak, bugünlerde çoğu krallıkta bu kural değişmiş durumda. Örnek olarak, Prens William ile evlenmeden önce halktan biri olan Kate Middleton, evlilikten sonra Cambridge Düşesi unvanını aldı.

Maalesef Japonya'da durumlar böyle değil. Kraliyet aile üyesi olan bir kadının halktan biri ile evlenmeye izni yok.

Sadece tacından vazgeçerse böyle bir şey mümkün. Tıpkı Prenses Mako'nun yaptığı gibi! Hatta, eğer bu halktan olan kişi bir de yabancı uyruklu ise düğün yapılmadan önce kraliyet üyesi tacını bırakmalıdır.

2. Eşcinsel evlilik.

Eşcinsel evliliği legalleştiren ülke sayısı artarken, kraliyetlerin bu konuda ne düşündüğü merak konusu... Hollanda 2001 yılında eşcinsel evliliği yasallaştıran ilk ülke olmuştu. Ancak, kraliyet için homoseksüel evlilik kuralları ise son zamanlarda değiştirildi. Bundan önce, kraliyet unvanlarını bırakmadan evlenmelerine izin verilmiyordu.

İngiliz kraliyet mensuplarının eşcinsel evliliğe karşı yaklaşımı nasıl, bilinmiyor. Ancak 2. Elizabeth'in kuzeni Lord Ivar Mountbatten gay olduğunu açıkça belirtmişti ve partneriyle evlenmişti.

Fakat kendisi tam anlamıyla İngiliz kraliyetine mensup sayılmıyor.

3. Halktan birinin kraliyet aile üyesine dokunması.

İngiliz kraliyet aile üyelerinden biri elini sıkmak için uzatmadığı sürece halktan birinin onlara dokunması yasak. Ancak bu kural sık sık ihlal ediliyor. Kraliyet üyelerini hayranlar ve ünlüler ile etkileşim halinde görmek mümkün.

Ancak, aynı kural İspanyol kraliyeti için geçerli değil. Aksine, onlarda birini selamlarken yanağından öpmek oldukça yaygın.

Kraliyet aile üyeleri de bu geleneği devam ettiriyor.

4. Normal bir işte çalışmak.

İngiliz hükümetinin kraliyet unvanlarının yanı sıra başka bir işe sahip olmalarının yasak olduğu açıkça biliniyor. Meghan Markle, Prens Harry ile olan nişanı duyurulduğunda oyunculuk kariyerine ara vermek mecburiyetinde kalmıştı. Aynı şey Monaco Prensesi olmasının ardından Grace Kelly'nin de başına gelmişti.

Hollanda kraliyeti aile üyelerinin ise normal mesleklere sahip olmasına izin var.

kral Willem-Alexander bir ticari pilot olarak çalışıyor. Erkek kardeşi Prens Constantijn ve eşinin de normal işleri var. Ancak, tek bir şartla: Kraliyet onlara ihtiyaç duyduğunda ileri bir engel oluşturmayacaksa.

İsveç krallığı Prenses Madeleine'in eşine de bir kraliyet unvanı teklif edilmişti, ancak kendisi işi olduğu için bunu reddetmişti.

Bu kararı ise anlayışla karşılandı.

5. Siyasete karışmak.

İngiliz kraliyet üyelerinin siyaset hakkında bir fikir belirtmesine izin yok. Aynı kural diğer ülkelerde de (Norveç vb.) geçerli. Kraliyet üyeleri sembolik başkanlık rolünde, gerçek liderlik değil.

Tayland'da 2019 yılında Prenses Ubol başbakanlık için adaylığını koymuştu. Ancak, kral olan erkek kardeşi bunun uygun olmadığını söyleyerek reddetmişti.

Brunei'de ise Sultan, başbakanlık görevini de üstlenmektedir. İspanya'da ise Düşes Luisa Isabel Alvarez de Toledo siyasi aktivizme katılmıştı. 

Bu kurallar hakkında düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Aşkları Uğruna Unvanlarını Önemsemeyerek Bir Kenara Atan Kraliyet Aile Üyeleri
İngiliz Kraliyet Ailesindeki Çiftlerin İlişkilerinin Başlarındaki Hallerini Görünce Şaşıp Kalacaksınız
Evliliği İçin Kraliyet Unvanından Vazgeçen Japon Prenses 1.3 Milyonluk Ödeneği de Reddetti

Popüler İçerikler

Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''