Dünyamız İçin Bir Şeyler Yapmak Adına Bireysel Olarak Enerji Tasarrufu Yapmak Neden Önemli?

Dünyanın geri kalanına nispeten küçük ülkeleri bile küresel enerji kaynaklarının yaklaşık %25'ini kullanıyor. Bu sayıyı azaltmak için enerji tasarrufunda bulunurken bu tasarrufun sağlayacağı birçok faydayı da göz önünde bulundurmak gerek.

Enerji tasarrufunun bir hayli önemli olduğu başlıkları sizler için derledik.

Enerjiye tasarrufuyla gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakabilirsiniz.

Artık çevre sorunları her zamankinden daha önemli hale geldi. Elektronik ve fosil yakıtlarla dolu modern yaşam tarzımızın çevremiz üzerindeki olumsuz etkilerini inkâr etmek neredeyse imkansız. Bu da kişisel karbon ayak izimizi azaltmak için elimizden geleni yapmamız gerektiği anlamına geliyor.

Sahip olduğumuz ve günden güne azalan kaynakların korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yaşam içerisinde doğal kaynaklarımız sınırsızmış gibi dursa da ne yazık ki öyle değil. Doğal yaşamın tahribatı, iklim değişimi ve daha birçok küresel sorun kaynaklarımızın günden güne tükenmesine sebep oluyor. Herhangi bir enerji denetimiyle doğal olarak yaratılandan daha fazla kaynak kullandığımız ortaya çıkarken enerji tasarrufuyla bu kaynakların korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Enerji tüketimiyle hayatın birçok alanındaki bağımlılığı azaltabilirsiniz.

Tasarruf; karmaşık teknolojiye, ulaşım sistemlerine ve ticaret anlaşmalarına olan bağımlılığı azaltır. İnsanlar yakıt tasarrufu sağlarsa; doğal afetler, kazalar ya da askeri çatışmalar meydana geldiğinde kıtlıkların olması daha az olasıdır. Koruma, yerel ve bölgesel enerji kaynaklarına güvenmeyi daha uygun hale getirir.

Dünyaya katkıda bulunurken kendi sağlığınıza da katkıda bulunabilirsiniz.

Enerji tasarruflu cihazlara sahip yeşil bir evin sizin için daha temiz ve sağlıklı olduğunu biliyor muydunuz? Havadaki daha az kirletici madde, sizin ve ailenizin daha iyi hava soluduğu anlamına gelir. Bu da daha sağlıklı solunum sistemleri demektir.

Enerji tasarrufuyla para israfından da kurtulabilirsiniz.

Enerji tasarrufu sağlayan pencereler veya enerji verimliliği için yapılan düşük enerjili cihazlar için önden biraz para harcamak, uzun vadede elektrik ve su için önemli miktarda para tasarrufu sağlayacaktır. Enerji denetimine göre “yeşil” evlerin satışı da daha kolaydır.

Daha sürdürülebilir bir yaşam ve daha güzel yarınlar için güzel ülkem doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!