Dünyadaki Herkesin Belki de Her Gün Deneyimlediği 23 Garip Belirti

Her birimiz, her gün birbirinden farklı garip olaylar deneyimliyoruz. Bazılarımız inişli çıkışlı ruh halinin getirdiği psikolojik sorunlarla boğuşuyor, bazılarımız garip sesler duyuyor ve delirdiğini düşünüyor, bazılarımız da maddi ya da manevi bir denge kaybı yaşıyor.

Fakat tek bir ortak nokta var ki, istisnasız her birimizin hayatında her gün sıra dışı gariplikler oluyor...

Not: İtalik halde yazılı olan kısımlar, belirtileri deneyimleyen kişilere aittir.

1. Garip uyku düzenleri, fazladan uyumaya ve arada kestirmeye duyulan güçlü gereksinim.

Uyku düzeninde yaşanan düzensizlikler ya da uykuda görülen problemler, günlük hayattaki stresin de artmasıyla birlikte neredeyse her insan için sıradan bir hal aldı. Uyku düzenini, biyolojik saati ile uyumlu hale getirebilmiş insan sayısı günden güne azalırken, uyku konusunda yaşanan problemler ise katlanıyor ve garip bir hal alıyor. Garip saatlerde kendinden geçmek veya uyanmak, gereğinden fazla uzun uyku süresi, arada kestirmeye duyulan ihtiyaç, bunların her biri artık sıradan bir hal almaya başladı denilebilir.

2. Baş çevresinde baskı, ağrı, baş dönmesi ve oyulma duyuları.

Özellikle üçüncü göz çevresinde ve beynin tam tepe noktasında kafatasının altında, sanki bir şey doğrudan beyin üzerinde çalışıyormuş gibi bir hisse kapıldığınız olur mu? Dünyada ortalama 100 kişiden 17 tanesi bu hissi hayatında en az 1 kez deneyimlemiş.

3. Şekere ya da çikolataya duyulan aşırı istek.

Bazı şeker düşkünü insanlar, çikolata ya da tatlıya karşı dalgalar halinde gelip giden güçlü bir istek duyarlar yaşamlarının bazı dönemlerinde. Oldukça garip bir istek hem de. Hormonsal anlamda ya da psikolojik anlamda hissedilen eksikler şekerle kapatılmaya çalışılır ve dönem dönem de bu istek yüksek seviyelerde seyreder.

4. Garip sesler duyma.

İnsanlar, aynı türden uğultulu “metalik/mekanik” bununla birlikte bir ölçüde gerçekten hoş “uhrevi” (bir başka dünyaya ait) sesler ve kendilerine “kürelerin seslerini” hatırlatan bir mırıltı duyduklarını bildirmekteler.

5. Etraftaki her şey için yükseltilmiş bir duyarlılık ve farkındalık.

Akıllara hemen Limitless (Limit Yok) ya da Lucy filmleri geldi, değil mi? Aslında haksız da sayılmazsınız. Çünkü bazı insanlar yaşamlarının belli dönemlerinde, hayata bakış açılarının sıradanlığından kurtulup, geniş perspektiften bakma yeteneği kazanıyorlar ve de bu onlara çevrelerindeki olayların detaylarını yakalama ve tepki gösterme yetisi kazandırıyor. Kısacası farkındalık seviyelerini bir tık öteye taşıyorlar da diyebiliriz.

6. Alışılmadık beslenme düzeni.

İştah kaybı, aniden hızla gelip geçen aşırı istekler ve ne yemek istediğini belirleyememe. Daha hafif, yüksek titreşimli çiğ besinlere, taze meyve ve sebzelere duyulan iştah, her tür et ve balık ürününün kokusu hatta düşüncesi ile iştahın kapanması.

7. Yoğunlaşmış duyular; özellikle koku alma duyusunda keskinleşme.

İnsan beyni bir durum üzerine odaklandığı zaman, kapasitesinin çok daha üstüne çıkabilir ve normalde erişemeyeceği seviyelere ulaşabilir. Özellikle de koku alma konusunda dönem dönem farklı yetilere sahip olmuş birçok insan var. Bu konuda bir kişi şöyle bir yazı paylaşmış internette 

''Koku alma duyum gece saatlerinde çok güçlü hale geldi ve bir anda gözlerim kapalı iken, odadaki her şeyin kokusunu alabiliyordum.''

8. Teknoloji, yakınına geldiğinizde veya dokunduğunuzda arızalanır.

Bu durumda eminiz ki birçok insanın başına gelen ve artık sıradan bir hal almaya başlamış şeylerden. Konu hakkında deneyimlerini paylaşan bir kullanıcı: 

''Işıklar kırpışıyor, internet kesiliyor, cep telefonu kapanıyor veya çağrıları almıyor, bilgisayar çöküyor, v.b. cep telefonum, 16 Mart tarihinde saat 08:11 iken, 6 Ocak 03:11’i gösteriyordu.''

9. Teknolojinin ürettiği dalgalar hususunda farkındalık.

Normal olarak bunları çok net olarak hissetmem, ancak bir gece cep telefonumu kapatmayı unuttum ve uyandığımda, meditasyonumu yaptım, telefonumun açık olduğunun bilinçli olarak farkında olmadığım halde, odadaki dalgaları ve benim meditatif durumuma yaptıkları paraziti çok canlı biçimde hissettim.

10. Baş ağrıları.

Başa ağrıları, “oyulma” duyularından sonra ortaya çıkıyor ve direnci bırakıp, yükseltmeleri kapsayan ve onlarla bütünleşen meditasyonlar yapıldığında ortadan kayboluyor. Baş ağrısı olayı ile mücadele eden insan sayısı, tahmin edebileceğiniz gibi çok yüksek.

11. Özellikle hareket esnasında, sanki bir filmin içindeymişçesine odaklanamama hali.

Yürürken veya araç sürerken, bir filmin içindeymiş ve yolu ve etrafınızdaki her şeyi “ekrandan izliyormuş” duygusu yaşar mısınız siz de? Pek çokları bu durumu fazlaca deneyimlediğini söylüyor.

12. Bedenin eşgüdümden çıkması, denge kaybı.

Normal anlarda oldukça iyi bir eşgüdüme sahip olan birçok kişi, zaman zaman denge kaybı yaşadığını ve sanki her şeyin üzerinde yürüyormuş gibi bir hisse kapıldığından bahsediyor.

13. Yoğun çelişen ve çakışan duyguların ısrarlı dalgalarının hızla gelip geçişi.

''Tüm gün boyunca, gülmek, ağlamak, keyifle zıplamak veya bir şeylere bozulmak bunların hepsini aynı anda ister miyim?! Ve, her ne ise gerçekte hissettiğim nedir?'' 

Bu, insanlar için oldukça rahatsız edici bir durumdur.

14. Artan ADD -dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu- benzeri belirtiler.

Resmi olarak ADD rahatsızlığım yok ancak yaklaşık bir hafta boyunca böyle bir rahatsızlığım varmış gibi hissettim. Bu, bir konu üzerine odaklanma yetersizliğine, tümü aynı zamanda zihnimi taşkına uğramışa çeviren, dikkatimi hepsi bir arada milyonlarca farklı yöne yönelten bir düşünceler çığına dönüştü.

15. Karar verme mekanizmasının sekteye uğraması.

Ne istediğine odaklanma veya karar verme acizliği olarak da tanımlanabilir. Normalde, ne yapmak istediğini bilen ve neyin doğru, neyin yanlış olduğunun ayrımına varabilecek yetideki insanlar dönem dönem bu yetileri elinden alınmışçasına afallıyorlar. Bu söz konusu durumda içsel “Coğrafi Konumlandırma Sisteminiz” karmaşaya düşmüş gibi.

16. Bedende garip, alışılmadık duyular.

Bu garip durumda beden daha önceden bilmediği, hissetmediği bazı şeylerin farkına varmaya başlar. Sanki daha öncesinde farkında olmadığınız ya da kullanamadığınız yetileriniz ön plana çıkar ve siz farklı duyularınızla, daha önce duyumlamadığınız şeyleri hissetmeye başlarsınız.

17. Bedenin çok hızla iyileşmesi

Kesikler, çürükler, allerjiler, ürtikerler v.b. tümü inanılmaz bir hızla gözden kayboluyor. Daha önceden iyileşmesi bir haftayı bulan şeyler şimdi neredeyse bir günde iyileşiyor, çürükler, morluklar neredeyse anında yok oluyor, yaralar kapanıyor, soğuk algınlığı belirtileri açıkça fark edilir biçimde bir iki gün içerisinde geçip gidiyor.

18. Ani üşüme dalgaları, tüylerin ürpermesi.

Bu durumda pek çok insanın sıklıkla yaşadığı bir şey. Durduk yerde ani bir üşüme dalgası ve tüylerin diken diken olması. Pek çok zaman soğuk nedeni ile olsa da bazı korku durumlarında da insanlar bu garip durumu yaşıyor.

19. Fazlasıyla artan eşzamanlılıklar.

Özellikle yakın arkadaşınız ya da ailenizden biriyle sohbet halinde iken yaşanır bu durum. Fakat bazı anlar vardır ki en üst seviyeye çıkar bu çakışmalar; aynı anda, aynı şeyi düşünme, aynı şeyi hissetme ve aynı şeyi konuşma. Pek çokları için sıradan ve normal bir durumdur aslında. Karşınızdaki insana ruh eşiniz gibi bir hisle bakmanıza neden olur hani...

20. Düşüncelerin “gerçeklik” içerisine ani dışavurumları.

Şimdiye dek hiç olmadığı kadar Evrenin söylediğimiz her sözü, yaşadığımız her duyguyu dinlediği ve bunları neredeyse hemen anında bildirimlere çevirdiği bizlere gösteriliyor. Evren, her şeyi saklıyor ve istediği bir zamanda tekrar önümüze çıkarıyor. İster iyi olsun, ister kötü. Her şey orada bir yerde saklı ve dönem dönem bu mesajları sıklıkla alıyoruz...

21. Meditasyonlarda yoğunlaşmış görseller.

Meditasyon yaparak derinleştirilmiş zihinler, meditatif uygulamalar sayesinde daha fazla görüntü ve hayal görmeye açık oluyor. Dönem dönem ise çok boyutlu farkındalıklar olağanüstü seviyeye geliyor ve hayalgücü zenginliği ile de birleşerek, garip hisler yaratabiliyor.

22. Zaman aşımları ve genleşme, zaman duygusunun kaybı.

Birçoğumuz zaman kavramının genel akışına ayak uydurmakta zorlansak da, bazı kişiler “Gerçek yaşamda” zamanın ne denli esnek olduğunu gözlemleyebilme konusunda oldukça farklı deneyimler yaşayabiliyor. Zaman kavramını ve akış duygusunu kaybetmek de dahil.

23. Bireysel gerçeğinizin yeniden-değerlendirilmesi.

Gerçek benliklerimizle bir hizada olmayan her şeyin bir incelemeden geçmek üzere, daha fazla gözardı edilemeyecek kadar son derece güçlü bir şekilde önümüze geldiği zamanlardayız. Birçok insan Karmik ve duygusal sözleşmelerini serbest bırakıyor, inançlarını ve ilişkilerindeki, işlerindeki, yaşamlarındaki tercihlerini yeniden değerlendiriyor ve kendilerine hizmet etmeyen şeylerden bu enkarnasyonda, bu bedenli yaşamlarında ve bu ŞİMDİ'de ayrılıyor.

Popüler İçerikler

Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı