Uzmanlar et fiyatlarını artırmak, sebze ve meyvenin fiyatında indirim yapmak gibi bazı yöntemlerle insanları daha sağlıklı ve çevre dostu besin tercihlerine yönlendirmenin mümkün olduğunu söylüyor. Ancak ülkemiz gibi zaten bu durumun geçerli olduğu ülkelerdeki beslenme alışkanlıklarına bakınca beslenmenin kültürel etkilere bağlı olduğunu görüyoruz.
Ayrıca gıda israfı, aşırı yeme gibi sorunlar giderilerek besinlerin daha etkin kullanımı sağlanabilir. Günümüzde aldığımız kalorinin sadece yarısını etkili kullanıyoruz.
Tarım ve hayvancılık yöntemlerinde yapılacak ufak değişikliklerle etkinlik ve verimlilik artacağı gibi bu sektörden geçinenlerin gelir kaybı da olmayacaktır. Nüfus planlaması ise belki de tartışılması gereken ilk konulardan biri.
Umarız insanoğlu bir anda vejetaryen olmasa bile, geleceğin en büyük sorunlarından olacak gıda ve küresel ısınma için devrimsel çözümler üretilebilir.
Saçmalığa bak ahlaki görüş yazmış bi de sanki vejetarjen olmayanlar ahlaksız
1000 yıl öncede hayvan ürünleri yeniyordu ama sera gazı falan salınımı yoktu. Bunu vejeteryanlığa değil, sanayileşmeye bağlasaydınız keşke :) Araştırmaları hep yanlış yere çekmişler :))
Besin için hayvan yerseniz bir şey olmaz ama ''sırtımda hayvan kılıyla dolaşmak istiyorum'' gibi fanteziler biyoçeşitliliği yok eder.