Dünyada vs. Türkiye'de: Milletvekili Maaşı, Asgari Ücretin Kaç Katı?

Dünyadaki ülkelerdeki milletvekili maaşları ne kadar? Asgari ücretlerinin kaç katı? Türkiye'de milletvekili maaşı ne kadar ve asgari ücretin kaç katı?

Kaynak: TikTok / @onurcancamm

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
19.12.2020

Güzel video. Aferin. Yıllardır bağırıyorum bu milletvekili maaşları çok yüksek diye ama ben kimim ki... Ondan sonra milletvekilleri, bakanlar çıkıp rahat rahat ülkede fakirlik yok, şöyle refah var böyle refah var, telefon, araba pahalı değil canım, bütün dünyada böyle zaten, hatta bizde şunlar şunlar gayet uygun fiyatlara diye atıp tutar tabii. Ben de aylık 25.000 (hatta daha fazla aslında da ) gelir alsam ben de 4 aylık maaşımla 0 güzel araba alabilecek olsam, 1 aylık maaşla hem laptop, hem telefon alabilecek olsam, ayın her günü dışarda yiyebilecek kadar param olsa ben de ülke çok iyi durumda derim. Ülkeyi yönetmek için aramızdan seçip başa getirdiklerimize bu kadar çok para verilirse elbette onların milletin hizmetkarı değil, efendisi olur, bu da son derece normaldir. Halk uyuduğu sürece, bu işe el koymadığı sürece de hiçbir siyasi çıkıp "ya bizim bu kadar maaş almamız hakkaniyetli değil, bu maaşları düşürelim" falan demez.

20.12.2020

Avrupa'dan daha iyi yaşam koşulları sağlasınlar can kurban para neymiş. Millete paranın yetmediğini mesela şu gösteriyor: Hobi edinmek lüks. Masraf olmasın diye hobi edinemiyorum.

21.12.2020

Millet vekili maaşı 25.000 lira. AKP’li millet vekili maaşı 125.000 lira

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ