Ayrıca araştırmaya göre, uyku süresi kişilerin ne kadar yorgun hissettiklerinden çok toplumsal normlara ve çevresel etkenlere göre belirleniyor. Araştırmacılar çalışma ve okul hayatı ya da çocuk sorumluluğunun sabahları yataktan kalkma ‘mecburiyeti' yaratsa da tek başlarına bir zorunluluk sebebi oluşturmadığına; bu zorunlulukların yanında başka çevresel faktörlerin de rol oynadığına dikkat çekiyorlar.
Ayrıca araştırmaya katılanlar arasında kişinin biyolojik saatinin en az çalar saati kadar uyanma saatinde rol oynadığının gözlemlendiği belirtiliyor.
Öte yandan Olivia Walch, sonuçların yalnızca ortalama verilere işaret ettiğini ve bireylerin ne kadar uykuya ihtiyaçları olduğu konusunda belirleyici olmadığını vurguluyor. Bununla birlikte, az uykunun kişinin performansını önemli ölçüde düşürebileceğine de dikkat çekiyor. ‘'Yalnızca birkaç gün eksik uyunduğunda dahi insan sarhoş gibi hissetmeye başlar'' diyen Walch, aşırı uykusuz kalanların bunu sıklıkla fark etmediklerini ve günlük performans çıtalarını yüksekte tutmaya devam ettiklerini söylüyor.
Deutsche Welle Türkçe
o da sorumu Türkiye genel anlamda uyuyor..
Tatillerde gündüz 3 e kadar uyurum basbakan gelse beni kaldıramaz
bir ara Cuma akşamı yatağa girdim ve pazartesi sabah işe gelmem için uyandırılmıştım 2 gün aç susuz uyumuşum normal de zaten mesai saatlerinde de uyurum yeri geldiğinde 5 gün hiç uyumadığım da olmuştur. -.-