Devrin bir diğer siyaset insanı Fahrettin Kerim Gökay ile bir öğle yemeğinde durumu konuşan Sabiha Hanım, aldığı cevap karşısında kahrolur, çünkü Gökay yetkililerin şöyle dediğini aktarır: 'Biz bir kadına mı kaldık?' Bunun üzerine ise yazar Şevket Süreyya Aydemir şöyle diyecektir: 'Bu topraklarda deve dikeni yetişiyor, adam yetişmiyor, seni anlamazlar Sabiha Kız.'
paranin uzerine halkdan birinin resmini koymanin derin anlamlari var. para ilk basildigindan beri gucun ve otoritenin temsilidir. yeni bir olusumun devlet oldugunun isareti kendi parasini basmasidir. o bolgedeki ekonomiyi ve ticareti onun kontrol ettigini belgeler. bu yuzden paranin uzerinde gucun sembollerini gorursunuz, imparatorun portresini yada dini figurleri, padisahin tugrasini... her ne kadar alti oyulmaya calisilsada bugun tl nin uzerinde cumhuriyetin kurucusu olarak cumhuriyetin gucunu hala ataturk simgeliyor. paraninin uzerine halkdan birinin resminin konmasi gucun halkda oldugunu gostermektir. 100yildir birde bunu halk anlayabilseymis guzel olacakmis, ayri konu.
Yanlış hatırlamıyorsam dünyada ilk masal derleme işini Grimm kardeşler yapmıştı, bu aynı zamanda Halkbiliminin de başlangıcı sayılır. Bunu ilk duyduğumda "bu tarz ilkler neden bizden çıkmaz ki" diye düşünmüştüm. Sabiha Hanım'ın karşılaştığı tavır neden çıkmadığını tokat gibi yüzüme çarptı. Bizdeki halkbilimi çalışmaları ancak Türkçülük akımının etkisiyle başlayabildi bu arada. Grimm Kardeşlerden yaklaşık 75 yıl kadar sonra.