Dünyada Herkes Vejetaryen Olsaydı Ne Olurdu, Hiç Düşündünüz mü?

Dünya genelindeki vejetaryen oranı da düşük , Kanada veABD'de yaklaşık %4-5, Hindistan'da ise %30'un biraz üzerinde. Dünyadaki herkes aniden vejetaryen olursa ne olur? Bunun Dünyamızda ve yaşamımızda etkileri neler olur?

Türkçe altyazıyı seçmeyi unutmayın!

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
YORUMLAR
26.04.2016

vejetaryenlık hakkında birkaç sorum var bilen biri cevaplarsa sevinirim. Vejeteryanların asıl vejetaryen olmalarının sebebi canlıların yaşam hakkına olan saygıları mı?(ben vejetaryen olsam bu nedenden ötürü olurdum) Eğer öyle ise sadece dış bir etken olmadan canlılığını yitirmiş şeyleri mi yiyorlar? Demek istediğim tarım ile hayvancılığın arasında yani et yemek ile sebze meyve yemek arasında yaşam hakkına olan saygı açısından nasıl bir fark var. Biraz tiye alınan bir soru ama ciddi olarak soruyorum, bitkiler de hayvanlar gibi canlı değil mi? Bitkileri üretip topraktan ayırıp dilimlere ayırarak yada ısırıp çiğneyerek yemek konusunda bir rahatsızlık hissedilmiyor mu? Yoksa canlılıktan kasıt koşup ses çıkarması mı? veya doğup büyümesi mi? yada acıyı hissetmesi mi?

26.04.2016

Eğer bunlar değilse amaç çevreye daha az zarar vermek mi? Bu konuda vejetaryenliğin çevreye daha az zarar verdiği konusunda kesin bir bilgi var mı? Konuyu sadece sera gazı salınımı ile ilişkilendirmek doğru mu? Yada vejetaryen olanların elektrik, araba, telefon gibi çevreye zarar veren şeyler kullanması vejetaryenlik açısından doğru mu? Tarım ürünlerinin modern yollar ile üretimi çevreye zarar veriyor mu? Yada vidyoda da değinildiği gibi et tüketimini kesmek çevre için gerçekten yararlı olur mu?

26.04.2016

Beyinsiz olurduk

26.04.2016

onun için vejetaryen olmana gerek yok

Dünya genelindeki açlık, küresel ısınma gibi birçok olayın üstesinden gelinmesinde vejetaryenliğin artışı önemli bir olay. Soya ürünleri işlenerek ete tat ve görüntü olarak benzetilmekte, vejetaryen ve veganlar olarak bunları et yerine koyup o güzelim yemek tariflerindende geri kalmıyoruz :) Umarım vej. beslenme bilinci yayılır

TÜM YORUMLARI OKU (36)