Dünyada Güneş İnşa Etmenin Bir Yolu Var mıdır?

Kurzgesagt yeni videosunda bizlere Füzyon Enerjisini açıklıyor. Füzyon iki hafif elementin birleşerek daha ağır bir element oluşturan tepkimelere denir. Bu tepkimelere genellikle yıldızlar da rastlarız ve bu olay çok yüksek sıcaklık ve basınç altında hidrojen atomlarının çarpışıp helyum atomu oluşturması ile meydana gelir. Peki dünyada bunu yapmak mümkün müdür?

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
YORUMLAR
14.11.2016

ne salak salak sorular bunlar yaa!!

Pasif Kullanıcı
14.11.2016

iste biz ona bilim diyoruz

14.11.2016

Uyanıklar güneş enerjisini koymuşlar ama rüzgar enerjisini koymamışlar. Eğer deniz kıyılarını rüzgar tribünleri ile doldursak sınırsız ucuz enerji elde ederiz bu da kapitalistlerin hiç işine gelmez. Güneş yoksa rüzgar var. Rüzgarda bir enerjidir.

14.11.2016

ruzgarda donemsel, mevsimsel farkliliklar gosteren bir enerji cesidi. ulke yuksek basinc alanina girip, tum yurtta ruzgar kesildiginde, hadi gunduz gunes var, gece tum sanayini, altyapini kapatip uykuyami yatacan. sorunun asil kaynagi elektrigin endustriyel olcekde verimli depolanamamasi. oda sicakliginda calisan super iletken kesfedilirse ancak o zaman durum degisebilir. o zaman sahra colunden gunes enerjisini kitasal olcekde kayipsiz tasiyabilirsin. gezegendeki butun colleri global bir networkde birlestirip, bir yerde gunes batsada enerjiyi gezegenenin diger tarafindan tasiyabilirsin. boyle bir teknolojik sicrama olmadan gunesde ruzgarda her daim alternatif enerji olarak kalmaya mahkumlar.

14.11.2016

lan bu ingiliz aksanı aynı gey gibi amınakoyim

14.11.2016

Bir insan nasıl aksana karşı homofobik olabilir valla ilginçsin

TÜM YORUMLARI OKU (11)