Dünyada Enerjinin Patronu Konuştu: Bu Kış Çok Zor Olacak

Türkiye'de akaryakıt fiyatları dünya ile aynı oradan artmıyor. Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ile akaryakıt fiyatları dünyadaki fiyatlara oranla çok daha fazla artıyor. Buna karşı Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı, enerji fiyatları ile ilgili kötü haberler verdi.

"Hiç Bu Kadar Büyüğüne Tanık Olmamıştık"

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, küresel bir enerji krizi yaşandığını belirterek, 'Dünya, derinliği ve karmaşıklığı açısından bu kadar büyük bir enerji krizine hiç tanık olmamıştı.' dedi.

Sidney'de düzenlenen küresel bir enerji forumunda konuşan Birol, ilk küresel enerji krizinin yaşandığını söyledi.

Savaş Nedeniyle Rusya'ya Uygulanan Ambargo Fiyatları Yükseltiyor

Birol, petrol, doğal gaz, kömür ve elektrik fiyatlarının yükseldiğine dikkati çekerek, 'Neden? Çok basit. Ukrayna'yı işgal eden Rusya, dünyanın bir numaralı petrol ve doğal gaz ihracatçısı. Sonuç olarak tüm enerji sisteminin bir krizden geçtiğini görüyoruz.' ifadelerini kullandı.

"Avrupa'da bu kış çok, çok zor olacak."

Küresel bir enerji krizi yaşandığını belirten Birol, 'Dünya, derinliği ve karmaşıklığı açısından bu kadar büyük bir enerji krizine hiç tanık olmamıştı. Avrupa'da bu kış çok, çok zor olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
12.07.2022

Durumu şöyle açıklıyım. Akaryakıt fiyatları/ortalama maaş oranına göre Avrupa'da en kötü durumda olan ülke Yunanistan. Yunanistan'da 60 litre benzin fiyatı/ortalama maaş oranı %5,5. Türkiye'de bu oran %27. Yani Ortalama maaş alan bir Yunan, maaşının %5,5 ile deposunu doldururken, bir Türk bir depo benzin alabilmek için maaşının %27'sini harcıyor. 5,4 nere 27 nere... Akp sevdalısı, troll, siyasal islamcı, Erdoğan aşığı kardeşlerim. Durum bu. Artık savunmanın bir anlamı yok. Şunun farkına varıp sessiz sedasız iç muhasebenizi yapın ve ülkenin içinde bulunduğu durumu kabul edin. Bugüne kadar çeşitli sebeplerle savunduk ama artık savunulacak bir şey kalmadı deme erdemini gösterin. Hem kendiniz için hem de çok sevdiğinizi iddia ettiniz ülke için en hayırlısı bu.

Pasif Kullanıcı
12.07.2022

Petrol vardı da biz mi içtik? İnsanlarda 2 km ötedeki yere bir zahmet yürüsünler ya da bisiklete binsinler. Her yere belediyeler bisiklet koymuş. Dışarıdan geliyorum bugün maşallah sorsan herkes fakir ama hep lüks cipler,spor arabalarla dolu her yer. Şık mekanlarda oturulmuş hapır hupur pahalı makarnalar, balıklar gömülüyor, viskiler tokuşturuluyor. Pahalılık hep lafta sanırım.

12.07.2022

resmi görünce zam geldi sandım yine .gerçi ...neyse

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ