Ünlü Aktör Bruce Willis'ten Hayranlarını Üzen Haber! Afazi Teşhisi Konulan Bruce Willis Oyunculuğu Bıraktı!

Hollywod'un sevilen aktörlerinden Bruce Willis'in hastalığı sebebiyle oyunculuğu bıraktığını açıklamasının ardından dünya basınında gündem haline geldi. 67 yaşındaki Emmy ve Altın Küre ödüllü dünyaca ünlü aktör Bruce Willis oyunculuğu bıraktı. Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle senaryoyu ezberleyememesi ve repliklerini unutmaya başlaması sonrasında ünlü oyuncuya Afazi hastalığı teşhisi konuldu. Ünlü oyuncu Bruce Willis'in hastalığının açıklanması ardından pek çok kişi Afazi hastalığı hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki Afazi hastalığı nedir? Afazi hastalığı belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

Cehennem Melekleri, 12 Maymun, Ucuz Roman, Zor Ölüm gibi başarılı filmlerde canlandırdığı karakterler ve oyunculuğu ile milyonlarca izleyicinin hayranlıkta takip ettiği efsane oyuncu Bruce Willis'ten üzücü haber geldi. Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle artık filmlerde oynayamayan ünlü aktöre Afazi hastalığı teşhisi konuldu. Peki Bruce Willis'in hastalığı Afazi nedir? Afazi belirtileri neleridir? İşte detaylar...

Bruce Willis'e Afazi Teşhisi Kondu: Oyunculuğu Bırakıyor!

Hollywood yıldızı Bruce Willis hakkında herkesi üzen bir haber verildi. Ünlü oyuncuya Afazi teşhisi kondu. Pek çok sorun yaşayan Willis çok sevdiği oyunculuk mesleğini de bırakmak durumunda kaldı.

Afazi (Söz Yitimi) Hastalığı Nedir?

Afazi, genellikle sol beyin kısmında yaşanan felç, inme, beyin travması ve kafayı çarpma gibi kazalar sonucu yaşanan hasarlar ile meydana gelen bir hastalıktır. Konuşma, yazma, anlama ve okuma gibi motor becerileri yöneten konuşma merkezinin zarar görmesi ile etkinlikler zayıflar ve geriler.

Afazi Tipleri Nelerdir?

  • Akıcı Afazi

  • Anomik Afazi

  • İletim tipi Afazi

  • Tutuk Afazi

  • Global Afazi

  • Progresif Afazi

Afazi Belirtileri Nelerdir?

Afazi hastalığının başlıca belirtileri;

  • İsimlendirmekte güçlük çekmek

  • Konuşmakta zorlanmak

  • Anlamada sorun yaşamak

  • Okuma-yazmada problem yaşamak

  • Konuşma esnasında garip ya da uygunsuz kelimeler kullanımı

Afazi Hastalığının Tedavisi Var mı?

Afazinin tipi, şiddeti ve hangi olaya bağlı olarak ortaya çıktığının bilinmesi, uygulanacak tedavi protokolü ve prognoz takibi açısından önemlidir. Afazinin tanısında çeşitli testler kullanılır. Bu testlerde spontan konuşma, anlama, okuma, yazma, tekrarlama ve isimlendirme fonksiyonları değerlendirilir. Afazinin tedavi ve rehabilitasyonu konusunda bugüne kadar çeşitli yöntemler denenmiştir. Bunlar arasında çeşitli ilaç tedavileri ve konuşma terapileri yer almaktadır. Bazı hastalarda sadece konuşma terapisi, bazı hastalarda ise hem konuşma hem de ilaç tedavisi birlikte denenmiştir. Afazili hastalarda tek başına medikal tedavinin etkinliği bilinmemektedir. Oysa konuşma terapistleri ülkemizde az sayıda bulunmakta ve çoğu hasta bu terapiden faydalanamamaktadır.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Demi Moore'dan Eski Eşi Bruce Willis'e Doğum Günü Sürprizi!
Zaman Yolcusu, Dedektif, Sukastçi: Başarılı Aktör Bruce Willis'i Farklı Karakterlerde İzlediğimiz 15 Film
53 Filmden Bruce Willis'i Öldürmeye Çalışan Kişileri Gösteren Zekice Kurgulanmış Kısa Film

Popüler İçerikler

Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
YORUMLAR
01.04.2022

17-18 yaşlarımda hayranıydım. Ablam mavi ay dizisini izlerken çocuk halimle aşık olmuştum 😢 çok üzüldüm

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ