Dünyaca Ünlü İsimlere Dönüşmeden Önce Kariyerlerine Başladıkları Mesleklerle Herkesi Şaşırtan Sanatçılar

Ünlülerin genellikle seçtikleri birden fazla kariyer bulunuyor ve bu yeni yollar onları normalde olduklarından çok daha zengin biri haline getirebiliyor. Bu ünlülerin ikinci işlerinde kazandıkları para bazı örneklerde o kadar fazla ki, isteseler ilk kariyer seçimlerini bırakıp tamamen ikincil işlerine yönelebilirler. Bazıları kendi işini kurma girişiminde bulunurken, bazıları tamamen sektör değiştirerek şanslarını başka yerlerde denemişler. Bizler de sizler için bu ünlülerden birkaçını derledik. 👇

1. Amerikalı pop şarkıcısı ve oyuncusu Jessica Simpson'ı hepimiz tanıyoruz.

1990'lı yılların sonlarına doğru şöhrete kavuşan sanatçının "Billboard Top 40" listesinde zirveye yerleşen yedi single'ı ve üç altın plağı bulunuyor.

Jessica Simpson, işletmesi Jessica Simpson Collection'ı kurduktan sonra bir pop prensesinden bir iş insanı statüsüne geçiş yaptı.

2. Kanadalı aktör Aubrey Drake Graham, kısaca Drake, "Degrassi: The Next Generation" adlı dizide canlandırdığı Jimmy Brooks karakteriyle ün kazandı.

2010 yılında Rihanna ile What's My Name düetinde iyice ün kazandı ve o zamandan beri çok sayıda başarılı albüm ve single yayınladı.

Peki siz Drake'in başarılı bir rapçi olmadan önce bir aktör olduğunu biliyor muydunuz?

3. Tam ismi Robyn Rihanna Fenty olan Barbados asıllı yıldız Rihanna'yı duymamış olmanıza imkan yok.

Dünya genelinde 230 milyonun üzerinde kayıt satan Rihanna, tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biri oldu.

Şarkıcılık işinde zaten oldukça başarılı olan Rihanna, bir girişimci olarak, 2018'den bu yana yıllık tahmini 570 milyon dolar gelir elde eden bir makyaj markası olan Fenty Beauty'nin ortak sahibi konumunda.

4. 1972 doğumlu Amerikalı oyuncu Dwayne Douglas Johnson, ya da bizim onu tanıdığımız adıyla "The Rock" , özellikle son dönemlerde oldukça bilinen bir aktör.

Ancak ünlü aktör pek de bilinmeyen bir geçmişe sahip.

"The Rock" her ne kadar kariyerine profesyonel bir güreşçi olarak başlasa da, şu anda proje başına kazancıyla dünyanın en çok kazanan aktörlerinden biri. Net varlığının 400 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

5. ABD'li Andre Romelle Young, sahne adıyla Dr. Dre, dünya çapında ünlü bir rapçi.

Ancak net varlığı 780 milyon dolar Dr. Dre, tüm tüm servetini bu şekilde kazanmadı.

Dr. Dre, yarattığı Beats kulaklıklarıyla daha ünlü bile diyebiliriz. Ürün o kadar kaliteliydi ki Apple'ın ilgisini çekti ve sonunda Apple, Dr. Dre'nin şirketini 2014'te 3 milyar dolara satın aldı.

6. Amerikalı Mark Robert Michael Wahlberg'ü de hepimiz oyunculuğuyla biliyoruz.

Ancak Mark Wahlberg ilk olarak Marky Mark adında bir rapçiydi. Müzik kariyeri ona rap döneminde genç bir idol olarak ün kazandırdı.

Rapçilik yapmayı bırakıp oyunculuk ve bankacılık işlerine yönelmeye başladığında işler onun için daha iyi gitti. Şimdilerde Wahlberg, bir rapçiden çok bir aktör olarak biliniyor.

7. Tam ismi Laura Jeanne Reese Witherspoon olan ABD'li oyuncu, dünya genelinde oldukça popüler.

Witherspoon her ne kadar başarılı bir aktris olsa da, aynı zamanda şu anda 200 milyon dolar net varlığa sahip bir girişimci.

Sektöre olan tutkusu ile Witherspoon, 2012 yılında kendi yapım şirketi olan Pacific Standard'ı kurmaya karar verdi.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Hangi Ünlü Daha Şık?
Ünlülerin Daha Önce Görmediğiniz 15 Eşsiz Fotoğrafı
2021 Yılının En Güvenilir Ünlüsünü Seçiyoruz!

Popüler İçerikler

Benfica'da Şov Yapıyorlar: Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü Portekiz Ekibini Sırtlıyor
Ali Yerlikaya'dan Polis Katiline Çöp Poşedi Giydirilmesine Soruşturma Açıldığı İddiasına Yalanlama Geldi!
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
YORUMLAR
17.12.2021

bende kariyerlerindeki ilk mesleklerini yazdınız zannetim. bi umutla starbucksta çalışken nasıl hollywood yıldızı olduklarını okuyup kendi kendime benimde başıma gelirse die umutlanıcaktım. ama siz üne kavuştuktan sonra paralarına nasıl para kattıklarını yazmışsınız. Dolar da 16 tl fln. iyice yıkıldık. çok sağolun.

17.12.2021

hiç ...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ