Dünya Yeni Salgın Paniği ile Alarma Geçti: Türkiye için Acil Önlem Çağrısında "10 Milyon İnsan Ölecek" Denildi

Bilim insanları, Avrupa, Amerika ve Türkiye'yi hedef alan bir 'acil durum' uyarısıyla harekete geçti. Potansiyel bir salgının 2050 yılına dek 10 milyon kişinin hayatını kaybetmesine yol açabileceği belirtildi. Bu durum, küresel toplulukların acilen önlem almasını gerektiren bir durum olarak görülüyor. Bu tahminler, insanlık tarihindeki en büyük felaketlerden birine dönüşebilecek bir durumu işaret ediyor.

Yeni bir salgının dünya genelinde etkisini henüz atlatmışken, araştırmacılar uygulamaların gevşetilmesi konusunda uyarıyorlar.

Doğanın devam eden tahribatı, yeni salgınların kaçınılmazlığını ortaya koyuyor. Yeni bir araştırma, 2050 yılına kadar potansiyel bir salgının 10 milyon insanın hayatını alabileceğini gösteriyor.

2023 Mayıs'ında Londra'da gerçekleştirilen Dünya Tarımında Şefkat etkinliği, bilim insanları, politika yapıcıları ve çiftçileri, sektörün karşı karşıya olduğu zorlukları ve insan sağlığına yönelik olası tehlikeleri tartışmak üzere bir araya getirdi.

Fabrika çiftçiliğinde antibiyotik kullanımının, tüketilen etler aracılığıyla insanlarda potansiyel bir problem oluşturduğu belirlendi.

Antibiyotiklerimizi Kurtarma İttifakı'nın bilimsel danışmanı Cóilín Nunan, euronews.green'e konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nunan, antibiyotik direncinin büyük bir kısmının insanlarda antibiyotik kullanımından kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, çiftliklerde antibiyotik kullanımının sadece çiftlik hayvanlarında antibiyotik direncine yol açmadığını, aynı zamanda insanlarda enfeksiyonların oluşumuna da etki ettiğini vurguladı.

Hayvanların fabrika çiftliklerinde sıkışık yaşam koşulları, hijyenin düşüşüne ve hastalıkların hızla yayılmasına yol açıyor.

Bu durum, antibiyotiklerin yoğun kullanımını beraberinde getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü, antimikrobiyal direnci "sessiz bir salgın" ve en ciddi 10 küresel halk sağlığı tehdidi arasında gösteriyor.

Yılda 1,3 milyon insanın bu direnç nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Tarımda antibiyotiklerin aşırı kullanımı, bakterilerin ilaçlara karşı direnç geliştirmesine ve bu direncin besin zinciri aracılığıyla insanlara ulaşmasına neden olabilir.

Euronews.green'e göre Nunan, "Bakterilerden bazıları direnç geliştirdiyse, bu bakteriler antibiyotikten etkilenmez ve insandan insana, hayvandan hayvana veya hayvandan insana yayılarak çoğalmaya devam edebilir" dedi.

Nunan'ın belirttiği gibi, antibiyotiklerle beslenen hayvanların bağırsaklarında, kesim esnasında dirençli bakterilerin meydana gelebileceği bir durum söz konusu.

Bu durum, hayvanın karkasında olası bir kirlenme riski oluşturur. İnsanlar bu durumla, etle temas edildiğinde veya etin az pişmiş hali tüketildiğinde karşı karşıya kalabilirler.

İlginizi çekebilir:

Koronavirüs Pandemisini Bilen Astrologdan 2024 için Endişelendiren Uyarı: "Yeni Virüs ve Salgın Riski Var!"
Kenya'da Görülen Yeni Salgında 95 Lise Öğrencisi Felç Geçirerek Yürüyeme Yetilerini Kaybetti
Tıp Dünyası Hayvandan İnsana Bulaşan Virüsün Yeni Bir Salgına Yol Açmaması İçin Hazırlıklara Başladı!

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Viral Olan 'Kalp Çizme' Akımında Bir Kadının Verdiği Tepki Tartışılıyor
Sosyal Medya Deneyi 11 Yaşındaki Mert’i Öldürdü: Aile Bakanlığı’ndan Mert Açıklaması Geldi
Magazin ve Dizi Sektörünü Ayağa Kaldıran Olayların Aslı Ne? Ayşe Barım ve Serenay Sarıkaya Bu İşin Neresinde?
YORUMLAR
09.10.2023

Bi ölsek de kurtulsak a.q biz hangi çağa denk geldik böyle. Tarihe tanıklık etmek için gelmişiz yemin ediyorum. Görmediğimiz, yaşamadığımız şey kalmadı. Zaten şu sıralar yeni bir salgın mı var nedir. Herkes hasta, millette kemik ağrısı, bulantı, kusma, baş ağrısı, ishal gibi belirtiler başlıyor 1 hafta süründürüyor. Bu kış anlarız ne bok olduğunu. Korona denen illette de öyle olmuştu çünkü. Geçirdikten aylar sonra öğrendi millet korona olduğunu.

09.10.2023

10 ölür 50 doğar bişey olmaz aq

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ