Dünya'ya Düşen NASA Uydusu Yüzünden Güney Kore'de Acil Durum Uyarısı Verildi!

Cep telefonlarında deprem veya Kovid salgınları uyarısı almaya alışkın olan Güney Koreliler, Pazartesi sabahı 'yukarıdan gelen bir tehlike' konusunda uyarıda bulunan daha sıra dışı bir bildirim aldı. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.

Koreli yetkililer pazartesi günü vatandaşlarına oldukça ilginç bir uyarıda bulunmak zorunda kaldılar.

Ülkenin Bilim ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı, öğle saatlerinde 'düşen bir ABD uydusundan bazı enkaz parçalarının Kore yarımadası yakınlarına düşebileceği' konusunda ülke çapında bir uyarı gönderdi. Uyarıda, 'Lütfen bu saatlerde dışarı çıkarken dikkatli olun' yazısı da bulunuyordu.

Bakanlık daha sonra yaptığı açıklamada, kullanımdan kaldırılan uzay aracının "Kore Yarımadası'nı geçtiğine inanıldığını ve şu ana kadar özel bir hasar bildirilmediğini" söyledi.

ABD uzay ajansı geçen hafta 2450 kilogramlık uydunun muhtemelen Pazar veya Pazartesi günü dünya atmosferine yeniden gireceğini söylemişti. ABD Savunma Bakanlığı, uydunun Pazar günü saat 23:04'te Bering Denizi üzerinden atmosfere girdiğini doğruladı.

Yaklaşık 40 yaşındaki uzay aracının çoğunun Dünya atmosferine girerken yanması beklenirken, bazı bileşenlerin hayatta kalması ve Dünya'ya çarpması bekleniyordu.

NASA, gezegendeki herhangi birinin zarar görme riskinin 'çok düşük' olduğunu söylemişti. Ancak Güney Kore işi şansa bırakmadı ve vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndermek için acil durum yayın sistemini kullandı. Geçen yıl bir Çin uzay istasyonu modülünü fırlatmak için kullanılan roket güçlendiricilerin kontrolsüz düşüşü gibi bazı olaylar, düşen uzay çöpleri hakkında endişelere yol açmış olsa da, Dünya'ya düşen insan yapımı uzay molozlarının çoğu insanlar için çok az tehdit oluşturuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Ay Üzerinde Kurulacak Üslerin Su İhtiyacını Karşılayacak Yeni Bir Yöntem Keşfedildi!
NASA'nın InSight Aracına Dokunaklı Veda: Dünya'ya Son Mesajını İletti!
Bilim İnsanlarına Göre Mars'taki Rüzgar Enerjisi İnsanlara Enerji Sağlayabilir!

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti