Dünya Üzerinde Kimsenin Gitmesine İzin Verilmeyen Kuzey Sentinel Adası'nda Ne Saklı?

Dünya üzerinde keşfedilmemiş çok az yer kaldığını düşünüyorsanız, Kuzey Sentinel Adası size farklı bir bakış açısı sunabilir. İnsanların bile yaklaşmasına izin verilmeyen bu ada, sayısız gizemi içinde barındırıyor.

Etrafındaki sırlara yaklaşanların hayatını kaybettiği bu adada, keşfedilmemiş ne olabilir dersiniz? Gerçek şu ki, adaya dair bilmediğimiz pek çok şey var.

Kuzey Sentinel Adası, Bengal Körfezi'nde, yaklaşık 60 kilometrekarelik küçük bir alana yayılmış durumda. Diğer adalardan farklı olarak bu yer, turistlere, bilim insanlarına ve hatta komşu ada halkına bile tamamen kapalı.

Peki, neden? Zehirli yılanlar ya da eski lanetler yüzünden mi? Hayır! Bu adanın sırları, burada yaşayan insanlardan kaynaklanıyor.

Sentinel kabilesi, dünya üzerinde iletişim kurulmayan son topluluklardan biri. Avcı-toplayıcı yaşam tarzını sürdüren insanlar, ok ve mızraklarla avlanıyor, deniz kabukluları ve yengeçlerle besleniyor.

Bilim insanları, kabile hakkında çok az şey biliyor; yerleşimleri, metal kullanımı ve dans ettikleri dışında pek bir bilgi yok. Hatta ateşi nasıl yakacaklarını bile bilmedikleri düşünülüyor.

Ancak bu adanın izole kalmasının bir başka büyük sebebi var: Hastalıklar. Kabile, binlerce yıldır dış dünya ile temas etmediği için sıradan hastalıklara karşı bağışıklık geliştiremedi.

Yani adaya gelen herhangi bir ziyaretçi, bu insanlara ölümcül hastalıklar bulaştırabilir.

Adanın yerlileri, dış dünyaya karşı son derece saldırgan bir tavır sergiliyor. Onlara yaklaşan her yabancıyı ok ve mızraklarla karşılıyorlar. 2006 yılında yasa dışı olarak adaya yaklaşan iki balıkçı, kabile tarafından öldürüldü.

Bu saldırganlığın bir sebebi var. Sentinel kabilesi, binlerce yıl boyunca kültürel ve fiziksel anlamda istikrarını korudu. Dışarıdan gelen herhangi bir etkileşim, istikrarı bozabilir ve onları yok edebilir.

Bu nedenle Hindistan hükümeti adayı koruma altına almış durumda ve kimsenin 5 deniz milinden fazla yaklaşmasına izin verilmiyor.

İlginizi çekebilir:

Sohbetlerin Aranan İsmi Olacaksınız: Arkadaş Ortamında Satabileceğiniz 15 Şaşırtıcı Bilgi
Okyanuslarda Fırtına Yaşandığında Altında Yaşayan Deniz Canlılarına Ne Oluyor?
Doğanın Korkutucu Yüzünü İliklerinize Kadar Hissetmenize Sebep Olacak Birbirinden Ürkütücü 15 Yeni Fotoğraf

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
YORUMLAR
27.09.2024

Buraya peygamber atanmadı mı, bunlar şimdi cennete mi gidecek cehenneme mi. Neyse Zülfü Livaneli'nin son ada kitabında yaşanan olayların olmasını istemeyen halk, başkan köpekbalığını ve adamlarını son adadan uzak tutmaya çalışıyor.

27.09.2024

bilgisi yoksa hiç bir şekilde ikisine de değil toprak olacak

27.09.2024

Yeraltı kaynakları bakımından zengin değildir aksi takdirde ABD veya bir Avrupa ülkesi "medeniyet" götürmek için ziyaret ederlerdi, iki mızrağın buna engel olacağını sanmıyorum.

27.09.2024

Akıl alır gibi değil. Geçen gemilerden, uçaklardan korkuyorlar muhtemelen. Şimdi sokağa bir uzay gemisi inse kekeme oluruz sonuçta. Kendi dünyalarında yaşayacaklar soyları tükenene kadar. Onca imkan içinde medeniyetsiz kalanların yanında bu abiler medeniyetsizmiş çok mu? Mavi Göl’e de ne zaman ki insanlar geldi huzur kaçmıştı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ