Dünya Tarihinin En Büyük Veri Sızıntısı Olayı: 26 Milyarlık Kişisel Veri Sızıntısı Yaşandı

Çin'in önde gelen mesajlaşma uygulaması Tencent, X (Twitter), Dropbox, Linkedln, Adobe, Canva ve Telegram gibi uygulamalardan toplamda 26 milyarlık kişisel verinin sızdırıldığı iddia edildi. 

Önümüzdeki günlerde sızdırılan verilerin kimliklerinin belli olması beklenirken yaşanan olayın dünya tarihinin en büyük veri sızdırılması olayı olduğu belirtildi. 

Dünya tarihinin en büyük veri sızıntısı olayı yaşanmış olabilir.

Güvenlik araştırmacıları ‘en az’ 26 milyar kişisel verinin sızdırıldığını ve bu veritabanının boyutunun 12 terabayt olduğunu açıkladı.

Araştırmacıların yaptığı açıklamaya göre bu sızıntı, dünya tarihinin en büyük veri sızdırılması olayı olarak tarihe geçti.

Bu 26 milyarlık veritabanının Tencent, Weibo, Twitter (X), Dropbox, LinkedIn, Adobe, Canva ve Telegram’ı kapsadığı belirtildi.

Araştırmacılar endişe verici şekilde ABD ve diğer hükümet kuruşlarından da verilerin olabileceğini açıkladı.

Kurumsal Siber Güvenlik Danışmanı Jake Moore konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'Siber suçluların sınırlı bilgilerle dahi olsa neler yapabileceklerini asla küçüksememeliyiz. Kullanıcıların çalınan şifrelerin sonuçlarının farkında olması ve gerekli güvenlik güncellemelerini yapması gerekiyor.'

Yapay Zeka Kontrolden Çıktı! Uluslararası Kargo Firmasının Sohbet Robotu Müşteriye Küfür Etti

Popüler İçerikler

Sinan Ateş'in WhatsApp Mesajları Ortaya Çıktı: "Beni Öldürmeye Karar Vermiş Arkadaşlar Ömer Abi"
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
22.01.2024

bu çin dünyanın başına bela aq

22.01.2024

Muhittin Topalak from Kazlıçeşme, in relationship with Kezban. Kill him!

lan yaaaa 😄😄😄😄😄😄

22.01.2024

bir elbise sipariş linki var aliexpres diye bir site cinden sipariş ediyorsun bütün bilgilerini istiyor tc no dahil.madem öyle ne işi var o sitenin burada hemde Türkçe. demekki bize bizden oluyor,kimi niye suclayalimki.bizi biz dovuyoruz... o halde.acisina katlanalim o halde.niye merkez yerinden engellenmiyor o gibi şeyler.

23.01.2024

Tckn onlara lazım değil gümrük ve vergilendirme için bizim ülkemiz zorunlu tutuyor,hatta bu sene alımlara da adet üzerinden limit getirildi cumhurbaşkanlığı kararıyla.Eskiden hiçbir yurt dışı sitesi tckn istemezdi sadece gümrük vergisi verirdiniz ya sizin adınıza site ilk başta keserdi bu ücreti ya da ülkeye girince ptt’ye ödeme yapmanız istenirdi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ