Dünya Tarihindeki Önemli Şahsiyetlerin İnsanı Hayrete Düşüren Trajikomik Ölüm Şekilleri

II. Edward'a biraz yazık olmuş... 😱

1. Bando Mitsugoro VIII

Oldukça kıymetli bir Kabuki aktörü olan Bando Misugoro VII, Ulusal Hazine Makamına kadar pek çok kıymetli mertebeye ulaşabilmiş. 1975 yılında Mitsugoro, akşam yemeği olarak fugu balığı ciğeri yemek istiyor. Son derece zehirli olan ve yenmesi kesinlikle sakıncalı olan bu balığın zehrine karşı bağışıklığı olduğunu iddia eden Bando'ya ciğer servisi yapılıyor. Tabii ki herhangi bir bağışıklığı bulunmadığı için Mitsugoro yemekten 7 saat sonra zehirlenmeden dolayı hayatını kaybediyor.

2. Eleazar Avaran Maccabeus

M.Ö. 160'lı yıllara gidiyoruz... Eleazar Avaran Maccabeus, Selekous İmparatorluğuna karşı büyük bir savaş içerisinde Yahudi tarafını kontrol eden bir din adamı... Avaran, karşı tarafın kralı olan 5. Antokyus'u öldürmek için eline bir mızrak alıyor. Fil ordusu ile beraber gelen Antokyus'u görünce mızrağı ile filin yanına giden Eleazar, fili aşağıdan mızraklamaya başlıyor. Defalarca sapladıktan sonra fil ölür, fakat Eleazar'ın üzerine düşer. Eleazar filin altında kalarak yaşamını kaybeder. Sonradan öğrenilene göre ise öldürdüğü fil kralın fili değil, normal bir askerin filiymiş.

3. Kral II. Edward

Kral II. Edward, İngiltere'deki 'soyluluk' meselesinden oldukça sıkılmış ve daha alt tabakalardan arkadaşlar edinmeye başlamış. Hatta Edward'ın pek çok erkek arkadaşı ile yakın ilişkisi varmış. Bu davranışları nedeniyle kısa süre sonra tahttan indirilen Edward, hapsedildiği zaman karısı Isabella tarafından öldürülmüş. Isabella, kocasını bir erkekle son derece uygunsuz bir biçimde yakalayınca anüsüne kızgın demir sokarak onu öldürmüş.

4. İmparator Valerian

Edessa Savaşı esnasında Pers Kralı I. Şapur'a esir düşen Valerian, ilk başlarda kralın ata binmek için bastığı bir sehpa gibi kullanılmış. Bir süre böyle devam etse de bu durumdan sıkılan Şapur, Valerian'ın derisini yüzdürmüş ve içini samanla doldurtarak bir tapınağın duvarına astırmış.

5. Humprey de Bohun

Yaşadığı dönemde İngiltere'nin soylu ailelerinden birisinde yer alan Bohun, Kral II. Edward hakkında konuştuğu için üzerine küçük bir ordu gönderilir. Bohun, kendi ordusunu tahta bir köprü üzerinden yönetmektedir. Köprünün altına sızan düşman askerleri, aşağıdan yukarıya mızraklar ile saldırmaya başlar. Tahtalardaki deliklerden mızrakları saplarken bir mızrak Bohun'a denk gelir, fakat mızrak Bohun'un anüsüne girmiştir. Bu da acı dolu bir ölümü peşinde getirmiştir.

6. Empedokles

Dört elementi ilk defa ortaya koyan Empedokles, aynı zamanda şiirler yazan bir filozoftur. Bir süre sonra kendisini tanrı ilan eden Empedokles, müritleri ile beraber meşhur Etna Yanardağına çıkıyor ve müritlerine aşağıya atlayarak ölümsüz bir tanrı olarak geri döneceğini söyleyerek kendisini aşağıya bırakmış.

7. Julien Offray de la Mettrie

Doktor ve filozof olan Julien Offray de la Mettrie, hayatın tek amacının zevk almak olduğunu düşünen biriydi. Bu yüzden oldukça keyfine düşkün bir yaşam sürdüğü söylenebilir. Ölümü de keyif düşkünlüğünden oluşan Julien, bir hastasının taburcu olmasını kutlamak için çok fazla türüf mantarı püresi yiyince hayatını kaybediyor.

8. Epiruslu Pirus

Argos kentini ele geçirdikten sonra filinin üzerinde şehri gezen Pirus'un kafasına onu balkondan izleyen yaşlı bir kadın kiremit fırlatıyor. Kafasına gelen kiremit sonrasında filden düşen Pirus'un askerleri bu durumu fırsat bilerek krallarına saldırıyor ve başını gövdesinden ayırıyor.

9. Sir Arthur Aston

Profesyonel bir asker olan Sir Arthur Aston, 1644 yılında attan düşerek topal kalıyor ve tahta bacak ile yaşamaya başlıyor. 5 yıl sonra Drogheda kuşatması sonrasında herkesin öldürülmesi emredilir, fakat Aston teslim olmak ister. Askerler Sir Arthur Aston'un tahta bacağını görünce içinde altın olduğunu düşünerek bacağı alırlar ve bacak ile Aston'un kafasına vurarak onu öldürürler. Tabii bacağın içinde altın olmadığını sonra görürler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇

Ölüm Hadiseleriyle Tarihe Geçmeyi Başararak İnsanların Beynine Mıh Gibi Kazınmış 19 Kişi
Gönderilen Garip Yardım Mesajının Ardından Tüm Mürettebatı Ölü Olarak Bulunan Hayalet Gemi: SS Ourang Medan
Böyle de Ölünmez ki! Asla Başınıza Gelsin İstemeyeceğiniz 7 Garip Ölüm Şekli

Popüler İçerikler

Gelinim Mutfakta'nın Popüler Kaynanası Beyhan Hanım'ın Kaşlarının Bi' Garip Değişimi
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i Katleden Semih Çelik Hakkında İlginç Detay: ‘Kukla’ Kitabından mı Esinlendi?
Türkiye'nin Konuştuğu Köfte Krizi Sonrası Köfteci Ramiz'den Dikkat Çeken Paylaşım!
YORUMLAR
06.08.2020

G*ogle > Turkce'de zamanlar > Enter!

06.08.2020

böyle beter bir Türkçe görmedim.

06.08.2020

4 elementi keşfet git magmaya girerek tanrı olacağına inan bilim yobazlık karşısında çok aciz be insan eninde sonunda neye inanmak istiyorsa ona inanıyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ