Dünya Tarihinde Gerçekleşmiş En Akılalmaz Durumlar ile Hepimize "Yok Artık!" Dedirten 17 Tarihi Olay

Dünya tarihi birçok olaya tanıklık etti: Bu olaylar da kan donduran detayları ile tarihin bir parçası olmayı başardı. İşte tarihte meydana gelmiş ilginç ve korkunç olaylar... 👇

Not: İçerikte rahatsız edici görsel ve ögeler yer alabilir.

1. Ünlü biyolog Bill Haast, birkaç zehirli yılanın zehrini bağışıklık kazanmak için kendisine enjekte etti.

20'si ölümcüldü ve birçoğu ellerinde korkunç yara izleri bıraktı. 1917 yılından beri Haast'ın ellerinden 3 milyondan fazla yılan geçti ve bu türe olan ilgisi, yılanlara özel bir yer açmasını sağladı. Florida'nın güneyinde bir turistik cazibe merkezi olan Miami Serpentarium'un sahibi olan Haast, burada müşterilerin önünde yılanlardan zehir çıkarıyordu.

2. Bilim dünyasında "hidrojen bombasının babası" olarak anılan Edward Teller, kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silahı icat etti.

3. Raymond Robinson isimli bir Amerikan adamın geçirdiği bir kazanın ardından yüzü deforme oldu.

“Yüzü Olmayan Adam” olarak tarihe geçen Robinson, uzun bir süre sadece geceleri dışarı çıktı. Ancak gece yürüyüşlerinde fark edilen Robinson'ın bir canavar olduğu düşünüldü ve talihsiz adam bir 'korku miti' olarak anılmaya başlandı.

4. 1986'da meydana gelen Çernobil nükleer faciasında oluşan büyük radyoaktif kütleye "Fil Ayağı" ismi verilmişti.

5. 2008 yılında son kez görülen Gustav isimli Nil timsahının 300'den fazla kişiyi öldürdüğü düşünülüyor.

Oysa ki Gustav insanları yemiyordu bile; öldürdüğü hayvanları yemeyi tercih ediyordu.

6. Mısır'da keşfedilen mumyalanmış ve dev bir parmağı andıran bu ilginç keşif, bir zamanlar devlerin dünyada var olduğunu düşündürdü!

7. İngiliz matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing, bilgisayar biliminin kurucusu olarak anılmaktadır.

Ancak 1952 yılında şantaja maruz kaldığı için eşcinsel olduğunu açıklayan Turing, eşcinsellik suçlamasından yargılandı. 1 sene boyunca kimyasal olarak hadım etme yöntemi olarak kullanılan östrojen iğnesi vurulmaya mahkum edildi...

8. Everest Dağı'nda kazara oluşmuş bir mezarlık var: "Rainbow Valley" isimli yamaçta kazara düşerek yaşamını yitiren sayısız dağcı var.

9. Psikolog John Watson tarafından yapılan "Küçük Albert Deneyi", korkunun doğuştan mı geldiği yoksa kültürel olarak mı edinildiği sorusunun cevabı arandı.

Ancak denek olarak kullanılan küçük bebek, kısa ömründe birçok fobi geliştirdi ve 7. yaşını kutlayamadan hidrosefaliden (beyinde su toplanması) hayatını kaybetti.

10. Bir tarikatın toplu intihar gerçekleştirdiği Jonestown katliamında 900'den fazla kişi, tarikat liderleri Jim Jones'un vaazı üzerine siyanür içerek yaşamını sonlandırdı.

11. Minnie Dean, Yeni Zelanda'da idam cezasına çarptırılan tek kadındı. Peki neden? ...

Dean, 'istenmeyen' bebeklere bakıyordu. Ancak bu bebekler ya hastalanıyor ya da gizemli bir şekilde ortadan kayboluyordu. Daha sonra Dean'in bebekleri öldürdüğü ve kutularda sakladığı ortaya çıktı.

12. Eski Çin imparatoru Çin Şi Huang, tıpkı tarihteki birçok hükümdar gibi ölümsüz olmak istemiş ve doktorlarından ölümsüzlük iksirini bulmalarını istemişti.

Ölümsüzlük iksirini 'keşfeden' doktorları, ona her gün içmesi için bir iksir verdiler. Ancak söz konusu iksir aslında cıvaydı ve imparator cıva zehirlenmesinden yaşamını yitirdi.

13. Alman tarihinin en korkunç ve çözülmemiş suçlarından biri olan Hinterkaifeck cinayetlerinde bir aile yaşamını yitirdi.

Hinterkaifeck çiftliğinde yaşayan Andreas ve Cazilia Gruber ile kızları Viktoria ve torunları Josef ile Cazilia vahşi bir şekilde öldürüldü. Çiftlikte çalışan Maria Baumgartner de cinayet kurbanları arasında yer alıyordu. Otopsi sonuçları, cinayetlerin uzun saplı ve ucunda kesici bir aletle işlendiğini gösteriyordu. Maria Baumgartner kendi odasında, iki yaşındaki Josef ise annesinin odasındaki beşikte öldürüldü. Diğer tüm cesetler çiftlikteki ahırda bulundu.

14. Yenidoğan bebeğini kaybeden Octavia Hatcher, depresyona girdi ve hasta olarak yaşamını yitirdiği söylendi.

Sonraki günlerde şehirdeki diğer insanlar da aynı şekilde hbastalandı ve Octavia'nın yaşadığı semptomları gösterdiler ancak iyileştiler. Octavia'nın da aslında ölmediği düşünülerek mezarı kazıldı ancak artık çok geçti: Açılan tabutta Octavia'nın kazımaktan kanamış tırnakları görüldü.

15. Salgın ve iklim değişikliği, savaş ve işgallerden daha çok insan medeniyetini ortadan kaldırdı.

16. ABD başkan yardımcısı Nelson Rockefeller'in oğlu Michael Rockefeller, bir yamyam kabilesini ziyaret etmesinin ardından gizemli bir şekilde ortadan kayboldu.

Rockefeller'dan bir daha haber alınamadı ve ölümüne dair birçok teori ortaya atıldı: Bunlardan biri de kabile tarafından yenildiğiydi...

17. "Nanjing Katliamı" tarihin kara lekelerinden biri: İkinci Çin-Japon Savaşı sırasında Çin'in başkenti olan Nanjing'de sayısız katliam ve tecavüz meydana geldi.

İlginizi çekebilir:

Yüzyılın Trajedisi: Ay'a Ayak Basan Bilim İnsanı, Ay Tozuna Alerjik Olduğunu Keşfetti!
Banka Soygunuyla Başlayıp Farklı Sonuçlanan Alman Medyasının En Kara Günü: Gladbeck Rehine Krizi
İnsan Hayatını Hiçe Sayarak 'Bilim' Adı Altında Gerçekleştirilen Kan Dondurucu Totskoye Deneyi!

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi