Dünya Şampiyonu Ampute Milli Futbol Takımı Oyuncuları, Mansur Yavaş'ı Ziyaret Edince Disipline Verildi

Ekim ayında yapılan Dünya Şampiyonasında zafere ulaşarak bir ilke imza atan Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları ve teknik ekibi hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Nedeni ise; 12 futbolcu ve 3 teknik adamın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etmesi!

12 futbolcu ve 3 teknik adam Mansur Yavaş'ı ziyaret etti

9 Ekim'de yapılan karşılaşmada Angola Ampute Milli Takımı'nı 4-1 yenerek tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın daveti üzerine 8 Kasım'da kendisini makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında 12 ampute futbolcu ve 3 teknik adamla sohbet eden Yavaş, ekibi kutlayarak “Başarınızdan gurur duydum” dedi.

İşte Disiplin Kurulu Başkanı'nın imzasıyla gönderilen tebligatta yazanlar

Sözcü’de yer alan habere göre; Bu ziyaretin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Milli takımdaki 12 futbolcunun kulüpleriyle 3 teknik adama Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını belirten bir yazı gönderildi. Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Oğuz Altınkaynak imzasıyla gönderilen tebligatta şu ifadelere yer verildi: “Kulübünüz sporcularından. Federasyonumuz yetkililerinin izni ve bilgisi olmaksızın milli takım forması/eşofmanı ile çeşitli programlara katıldığı tespit edilmiştir. Adı geçen sporcular, tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edilmiş olup, adı geçenlerin yazılı savunmalarının iş bu yazımızın tebligatından üç gün içerisinde federasyonumuzun …….. nolu faksına gönderilmesini, savunma vermediği takdirde savunmadan vazgeçmiş sayılarak hakkında dosyadaki mevcut bilgi ve belgeler ile nihai karar verileceğinin bilinmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Bedensel Engelliler Federasyonu da açıklama yayınladı

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ise, Ampute Milli Takımı'nın Mansur Yavaş'ı ziyaretinden iki gün sonra web sitesine resmi kurum ve kuruluşlar, belediyelerin de aralarında bulunduğu kişi ve kurumlardan gelecek ziyaret talep ve kabullerin federasyon başkanlığının bilgisi ve programı dahilinde yapılması gerektiğini belirten bir uyarı mesajı yayınlandı.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
YORUMLAR
11.11.2022

Rte’yi ziyaret edince hakkınızı helal ediyorsunuz ama

11.11.2022

Ulan Seda Sayana Beyaza İbo Showa bile katılsa tek kelime etmezdiniz. Ne zorunuza gidiyor bu kadar , gocundugunuz nedir bunu açıklayın. Ben , takım sporlarında milli formanın hakkını bu güzel takım kadar veren bir ekip görmedim. Bu takımın herhangi bir üyesini siyasi temelli bir saçmalık doğrultusunda disipline sevketmek büyük arsızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti başkentinin belediye başkanını ziyaret etmesi sizi neden rahatsız etti ?

11.11.2022

Polis akademisi bandosu, mezuniyet töreninde AKP şarkısını söylerken peki? Ah be Mansur Başkan işte gör bu adaletsizlikleri. Değiştirmek senin elinde.

TÜM YORUMLARI OKU (16)