Dünya Sağlık Örgütü'nün Yaptığı Açıklamaya Göre 30'lu Yaşlarda Sigarayı Bırakan Kişiler 10 Yıl Fazla Yaşıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün son yaptığı açıklamalardan biri de sigara ve tütün ürünleriyle ilgili oldu. Dünya Sağlık Örgütü, 30'lu yaşlarda sigarayı bırakan kişilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar içeriğimizde...👇

Sigara içmek, sağlığımızı en olumsuz şekilde etkileyen alışkanlıklardan bir tanesi olsa da birçok kişi bu alışkanlığını bırakmakta zorlanıyor.

Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamayla birlikte neden bir an önce sigarayı bırakmanız gerektiğini bir kez daha anlayacaksınız.

Dünya Sağlık Örgütü, son yapttığı açıklamada 30'lu yaşlarda sigarayı bırakan kişilerin içen kişilere göre 10 yıl fazla yaşadığını söyledi.

Sigarayı bırakan kişilerin ise 2-12 hafta içinde dolaşımının düzeldiği eklendi. Sigarayı 30'lu yaşlarda bırakmayı beklemeden bir an önce bırakmanızı ve hatta hiç başlamamanızı öneriyoruz ancak 30'lu yaşlara gelseniz de hiçbir şey için geç olmadığını da belirtelim.

Yapılan araştırmaya göre, dünyada 1,3 milyar kişi tütün ürünü kullanıyor. Tütün ürünü tüketicilerinin yüzde 80'i ise düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşıyor.

Tütün ürünlerinden dolayı yılda hayatını kaybedenlerin sayısı 8 milyonu aşmışken yaklaşık olarak 1.3 milyon pasif kullanıcı da sigaradan kaynaklı hayatını kaybediyor.

Tütün ürünleri için yılda 1.4 trilyon dolar harcama yapılırken 600 milyondan fazla ağaç kesildiği de Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamalar arasında yer alıyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilir.👇

Sigara Zammı İçin İlk Sözler: İşte Olması Beklenen
Elektronik Sigara Yüzünden Eşini Kaybeden Kadının Yürek Burkan Hikayesi
Sigaranın Zararları: Vücudun Tüm Organlarına Zarar Veren Sigaranın Her Nefeste Bıraktığı İzler!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
30.05.2023

Rahmetli babam 35 yıl sigara içmiş. Fakat Akciger kanseri sebepli ölümünden 25 yıl öncesinde sigarayı bırakmıştı. Yani öyle sigarayı bırakınca ciğerler kendini şu kadar zamanda yeniler falan filan gibi hikayelere inanmayın. 25 yıl boyunca farkedilmeden bekleyen kanser pat diye karşınıza çıkabiliyor. Şu an yaktığınız her sigara, bu eziyetli ölüme bir piyango biletidir. Geç olmadan HEMEN ŞİMDİ bırakın şu illeti.

30.05.2023

babanızın uzun süre içtiği ve 25 yıl önce bıraktığı sigara yüzünden akciğer kanseri olduğuna emin misiniz? hayatında hiç sigara içmemiş insanlar da akciğer kanseri olabiliyor. başınız sağolsun

30.05.2023

Zam gelen her şey için bir kulp uydurmayın artık arkadaş.

30.05.2023

1 karton sigara 2 günde bitiyor bizden hiç bi bok olmaz aga 14 yaşında mahallece başladık 30 lara geldik bırakamayız boş boş içiyoruz bu hayat varken nasıl bırakalım sinir stres duygusal çöküşler patlamalar ruhsal sıkıntılar bozukluklar takıntılar anasını satayim dört bi yandan kuşatılmış şehir gibiyim🚬🚬🚬

TÜM YORUMLARI OKU (7)