Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı: İnsana Bulaşan Kuş Gribinden Ölüm Meydana Geldi

Dünya Sağlık Örgütü’nün duyurusuna göre, Meksika’da bir kişi daha önce insanlarda görüşmememiş kuş gribine yakalanarak hayatını kaybetti. Örgüt, 59 yaşındaki hastanın ateş, nefes darlığı, ishal, mide bulantısı gibi semptomlar gösterdiğini de açıkladı.

Koronavirüs pandemisinin yaşattıkları hala akıllardayken, dünya yaşanacak bir pandemi korkusunu atlatmış değildi.

Meksika’da gelen haber ise pandemi korkusunu üst seviyeye çekecek cinsten.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre, Meksika’da 59 yaşındaki bir kişi, H5N2 (kuş gribi) virüsü sebebiyle hayatını kaybetti.

Meksika’da tespit edilen ölüm, kuş gribinin laboratuvar ortamında ilk kez tespit edilen ölüm vakası olarak tarihe geçti.

Ateş, nefes darlığı, ishal, mide bulantısı gibi belirtilerin görüldüğü hastanın, grip belirtileri göstermeden önce 3 hafta boyunca yatalak olarak tedavi gördüğü de ortaya çıktı.

Örgütün açıklamasında, hayatını kaybeden hastanın kümes hayvanları veya diğer hayvanlara maruz kalma geçmişinin olmadığı da yer aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Açıkladı: Pastörize Sütte Kuş Gribi Virüsü Bulundu
Dünyada Hızla Yayılan Kuş Gribi Salgını Türkiye'ye Sıçradı
Kuş Gribi Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…

Popüler İçerikler

MEB Yine Sistem Değiştiriyor: Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4’te Değişikliğe Gidiyor
Metin Öztürk'ten Acun Ilıcalı'nın Galatasaray Çıkışı Hakkında Olay Sözler!
Fatih'te Korkunç Olay! Bir Günde İki Kadını Öldürdü: Cinayet Planını Defterine Çizmiş
YORUMLAR
05.06.2024

Ben bu simülasyona yeto diyor ve bırakıyorum kalan arkadaşlara başarılar diliyorum. Bıktık aga bıktık yetti pandemisi, küresel ısınması, ekonomik krizi, geçim derdi, işsizlik sorunu, adaletsizlik, gelir eşitsizliği vs. Bir de sürekli yeni bir salgın türüyor biz alt tarafı işe gidip gelecek hayatımızı idame ettirmeye çalışacak, arada gülüp eğleneceğiz belki evlenip çoluk çocuğa karışacak, onları büyütüp okutup, iş sahibi yapıp isterse evlendirip emekliliğe geçip küçük bir sahil kasabasında domates biber ekip ömrümüzü tamamlamayı bekleyecektik.

05.06.2024

once faizin yahudi vergisi oldugunu bileceksin yahudileri taniyacaksin dinini insanlardan ogrenmeyeceksin kendin ogreneceksin. namaz kilacaksin bu belalarin en buyuk etmeni namazsizlik artik insanlarda yok gibi birsey.

05.06.2024

başlarım sizin plandeminize

05.06.2024

Yaşlı ve kronik hastaları, sağlık sistemine yük olmasın diye üç dört yılda bir, kuş gribi, domuz gribi, yarasa gribi, çin nezlesi çıkararak insanları itlaf ediyorlar... 😡😡😡

05.06.2024

ancami anladiniz lan siz

TÜM YORUMLARI OKU (17)