Dünya Resesyon Korkusunu Aştı, Borsa İstanbul Toparlanamadı

Dünya borsalarını sarsan resesyon korkusunun ardından piyasalar normale dönmeye başladı. Carry trade pozisyon kapatmalarıyla başlayan Kara Pazartesi sarsıntısından en çok etkilenen borsa ise Türk yatırımcılara sürpriz olmayacak şekilde Borsa İstanbul oldu.

Japon Merkez Bankası'nın faiz politikasında yaptığı değişiklik sonrasında, trilyonlarca dolarlık carry-trade pozisyonlarının kapatılması global ölçekte varlık satışlarını tetikledi. Bu durum, tarihin en yakın vadeli Kara Pazartesi seanslarına 5 Ağustos'ta yol açtı.

İlk şokun ardından dünya piyasaları toparlanmaya başladı ve birçok piyasa günü artı kapatıyor. Japon Nikkei endeksine dahil hisseler dün itibariyle kayıplarını tamamen telafi etti ve kaybettiklerini geri aldı.

Krizin başlangıç noktası olan Japonya'da bile hisseler, eski seviyelerinde seyretmeye dönerken, BIST-100 endeksi dün itibariyle yüzde 6'lık bir kayıp yaşadı. Kıbrıs -4.93, Singapur -4.51, Amerika -3.41, Filistin -2.90 kayıpla geçti bu süreyi. En fazla kayıp Türkiye'de yaşandı. Yatırımcılar ise bu duruma tepki gösterdi.

1

twitter.com

2

twitter.com

3

twitter.com

4

twitter.com

5

twitter.com

6

twitter.com

İlginizi Çekebilir

Vergi Uzmanı Nedim Türkmen Bütçeyi Memur Giderlerinin Erittiğini İddia Etti
Konuttaki Reel Fiyat Değerlerinde Değişim Yaşanıyor
Ekonomik Refah ve Olimpiyat Madalya Sayısının Bağlantısı Araştırıldı

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!