Dünya Ortalamasının Altında: Türkiye'de Menopoz Yaşı 47'ye Düştü

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sevgi Selen, Türkiye'de kadınların menopoz yaşının ortalama 47 olduğunu belirtti.  Bu rakam, genel dünya ortalaması olan 51'in altında.

İşte detaylar...

Kaynak: İHA

Dünyada 51 olan menopoz yaşının Türkiye'de 47 olduğu ortaya çıktı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sevgi Selen, Türkiye'de kadınların menopoz yaşının ortalama 47 olduğunu belirtti.

Menopoz semptomlarının her kadında farklı şekillerde ortaya çıkabileceğine vurgu yapan Dr. Selen, bu süreçte yaşanan olumsuz etkileri hafifletmek için uygulanacak hormon tedavisinin de kişiye özel olarak planlanması gerektiğini söyledi.

İHA'nın haberine göre, enopozun 45-55 yaş arasında kendiliğinden yaşanmasının doğal menopoz olarak kabul edildiğini, 40 yaşından önce gerçekleştiğinde ise erken menopoz olarak adlandırıldığını, cerrahi müdahaleler sırasında yumurtalıkların alınmasıyla ortaya çıkan durumun ise cerrahi menopoz olduğunu açıkladı.

Menopoz yaşının en çok genetik faktörlere bağlı olduğunu söyleyen Dr. Selen, aynı zamanda ırk, beslenme alışkanlıkları, doğum sayısı, sigara kullanımı ve ilaçların da etkili olabileceğini ifade etti.

Menopozun ilk belirtilerinin görüldüğü perimenopozal dönemin ortalama 2 ila 8 yıl sürdüğünü ve genellikle adet düzensizliğiyle başladığını ekledi.

Bu süreçte sıcak basmaları, vajinal kuruluk, gece terlemeleri, uykusuzluk, sinirlilik, depresyon ve cinsel isteksizlik gibi semptomların görülebildiğini, ancak bunların şiddeti ve süresinin her kadında farklılık gösterdiğini vurguladı.

İlginizi çekebilir:

Yaptırdıkları "Sanatsal" Dövmelerle Görenlere Hayatı Sorgulatan Acayip Kişiler
Photoshoplu Fotoğraflarıyla Görenlerin Gerçeklik Algısını Yok Etmiş Birbirinden Acayip Kullanıcılar
"Kendinizle Aranız Nasıl?" Sorusuna Verdikleri Cevaplarla Güldürürken Düşündüren Kullanıcılar

Popüler İçerikler

Hazal Kaya, “Neden Orada Oturmuyorum?” Diye Hesap Soran Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Fena Laf Soktu
Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
Eşit Maaş Alan Çiftin Ev Geçindirme Hakkındaki Anlaşmazlığı Twitter'ı İkiye Böldü
YORUMLAR
18.10.2024

Sen onu düş düş daha stresten 35 falan olmuştur artık

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ