Dünya Okyanus Günü Ne Zaman? Okyanuslar İnsan Yaşamında Ne Kadar Önemli?

Dünya Okyanus Günü ile ilgili araştırmalar internette hız kazanmış durumda. Dünya üzerinde milyarlarca insanın geçim kaynağı olan okyanuslar ve denizler, gerek karbon emilmesi gerekse iklim değişikliği nedeniyle tüm zamanların en kötü durumunda. Dünya Okyanus Günü ile okyanuslarda yaşanan ve hayati önemdeki değişikliklere dikkat çekilmeye çalışılıyor.

Birleşmiş Miller, 1922 yılında Brezilya’da gerçekleştirdiği zirvede 8 Mayıs’ın Dünya Okyanus günü olarak kutlanmasına karar verdi. İnsan yaşamının en önemli unsurlarının başında gelen okyanusları korumak için farkındalık yaratmak amacıyla 8 Haziran’dan dünya genelinde çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Okyanuslar İnsan Yaşamında Neden Önemli?

Okyanuslar birden ortadan kalksaydı, insan yaşamı da bununla beraber yok olurdu. Dünya üzerindeki alanın yaklaşık olarak yüzde 70’ini okyanuslar oluşturuyor.

Okyanuslar, dünya üzerinde bulunan tüm ormanlardan yaklaşık olarak 2 katı daha fazla fotosentez yapılmasını sağlıyor. Okyanuslarda bulunan planktonlar sayesinde, oksijen üretimi sağlayan fotosentez yapılmaktadır.

Okyanuslar ve denizler ayrıca, dünya üzerinde yaklaşık bir milyar insanın da geçim kaynağıdır.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Hayal Gücümüzün Bile Algılamakta Zorlandığı Devasa Okyanuslar Hakkında Az Bilinen 17 Gerçek

Popüler İçerikler

Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!