Dünya'nın Güneş Etrafında Döndüğünü İspatladığı İçin Hapis Cezası Alan Galileo'nun Hikayesi

Galileo, keşfettiği teleskop ile Dünya'nın Güneş etrafından döndüğünü ispatlamasına rağmen önüne çıkan birçok engel nedeniyle zorlu bir hayat sürdü. Galileo'nun yaşamına buyurun birlikte bakalım...👇

Bilim dünyasında alanının öncüsü olmasına rağmen, yaşadığı dönemde hapis cezasına çarptırılan Galileo'nun hayatına buyurun birlikte bakalım...

Modern bilime en önemli katkıda bulunanlardan biri olarak kabul edilen Galileo, fizik, astronomi, felsefe ve matematik teorilerini formüle etti.

Bilim dünyasındaki en önemli keşiflerinden biri, gezegenleri daha ayrıntılı olarak gözlemlemesine yardımcı olan ve astronomi alanında büyük ilerlemeler kaydedilmesini sağlayan teleskoptur.

Galileo, müzisyen bir babanın çocuğu olarak İtalya'nın Pisa kentinde dünyaya geldi. İlk olarak tıp okumaya başladı ancak matematiğe olan tutkusu nedeniyle okulu bıraktı.

Ay ve yıldızlar hakkındaki ilk keşiflerinin çoğu, yüzeylerine, dönüş modellerine ve yakınlardaki yeni yıldızlara bakmak için teleskopunu kullanmasıyla gerçekleşti.

Bu olağanüstü keşiflerden dolayı, Floransa'yı yöneten, Medici ailesi için filozof ve matematikçi olarak çalışmaya başladı.

Galileo, kullandığı teleskop sayesinde Ay'ın yüzeyini yakından inceleyen ilk kişiydi. Ayrıca, Güneş Sisteminin nasıl çalıştığını anlamak için büyük bir adım olan, diğer gezegenleri keşfetti.

Bilimsel inançlarına ve araştırma bulgularına göre Galileo, Dünya'nın merkezde ve hareketsiz olmadığı, dev yıldız Güneş'in etrafında dönen birçok cisimden biri olduğunu keşfetti.

Galileo, güneş merkezli bir evren görüşüne inanmak için her türlü nedene sahipti.

Ancak Roma Katolik Kilise'si, Galileo'nun teorisinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Güneş'in Dünya'nın etrafında döndüğü, kutsal yazılardan türetilen ve çürütülemez olarak kabul edilen yaygın bir inançtı.

Kilise, Antik Yunan ve Roma bilimsel teorilerini bilimsel gerçek olarak kabul etmişti. Teologları, bu öğretilere aykırı olan herhangi bir bilimsel görüşü günahkar ve toplum için kabul edilemez olarak ilan ettiler.

Kilise liderleri tarafından güneş merkezli inançlarından vazgeçmesi konusunda uyarılmasına rağmen, Galileo yayın yapmaya devam etti ve teorisinin kanıtlarını sunan bir kitap yazdı.

Kilise Galileo'nun yargılanmasını istedi.

Kilise mahkemesi onu suçlu ilan ettikten sonra, Galileo hayatının geri kalanını ev hapsinde geçirdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Hikayelerini Öğrendikten Sonra Kültür Seviyenizi Arşa Çıkaracak Birbirinden İlginç Tarihi Fotoğraflar
Çoğu İnsanın Adını Bile Bilmediği Tarihin En Kötü Adamlarından Biri: Belçika Kralı II. Leopold
Çanakkale'deki Assos Antik Kentinde Bulunan Toplu Mezarların 'Et Yiyen' Taşlarının Gizemi

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!