Dünya Müslümanlar Olmasaydı Nasıl Bir Yer Olurdu?

Peki İslam Dini'ne inananlar gerçekten kültürel ve sosyal olarak Batı'dan bu denli farkı mı? Ya da yüzyıllar boyunca iç içe geçmiş kültürler artık normal kabul edildiği için bazı gerçekler göz ardı mı ediliyor?

Bir Tumblr kullanıcısı çok basit bir soru sormuş... cevabını sizler için aşağıda verdik.

1. Fotoğraf makinesi, satranç oyunu...

2. kahve, sabun...

3. tarımda sulama, rüzgar değirmenleri...

4. cerrahi aletler, anestezi...

5. ruj ve göz kalemi, estetik cerrahi...

6. kilim, kristal bardaklar...

7. dolmakalem, ödeme çeki...

8. parfüm, diş fırçası...

9. kaligrafi, müzik notaları...

10. cebir, trigonometri ve deneysel fizik...

11. şifreli kilit, paraşüt...

12. süs bahçeleri ve sivri kemerler...

Krank mili, içten yanmalı motor, valf ve pistonlar, inek su çiçeği hastalığının tedavisi ve aşısı, Hint asıllı rakam, diploma veren enstitüler şimdiki adlarıyla üniversiteler, ışık bilimi (optik), hastaneler, hamamlar, yorgan ve parça desenli kılıfları, kağıt ve kumaşın üretimi...

Bu maddelerdeki her bir buluşun ardında aslında bir Müslüman var. Dünya'da Müslümanlar olmasaydı belki de bunların hiç birisi, şimdi kullandığımız şekliyle güzel olmazdı. 

Keşke insanlar herhangi bir din, dil, ırk veya cinsiyete karşı böyle kolay nefret söylemleri kullanmadan önce bir de bu pencereden bakabilse.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.06.2016

Ulan ne ikiyüzlüsünüz yav? Başka zaman Müslümanlar ne buluş yapıyor, Müslümanlar gerici, ilkel dersiniz. Şimdi Müslümanların bulduğu şeyler gösterilince de "ömö bönlörlö dönön nö ölgösö vör" diye çemkiriyorsunuz.

14.06.2016

işte işin sıkıntı tarafı hiç birini müslümanların bulmamış olması

13.06.2016

Hobaa... Tamam Müslümanların dünyaya kazandırdıkları küçümsenemez lakin bunları icat eden insanlar İslam dışında başka bir dine inansalardı ya da dinsiz olsalardı, bunlar yine de icat edilirdi yani. Müslümanlıkla alakası ne şimdi? Adamlar Müslüman diye mi icat etti bunları sanki? Saçmalık.

13.06.2016

Dürüst olayım diğer dinlerin kutsal kitaplarını okumadım. Ama İslam'da araştırmak ve okumak emirdir. Belki de bundan yola çıkarak Allah'ın emrini yerine getirmeye çalışmışlardır.

13.06.2016

Ne alaka mk jghkjg komikmiş :D Bunları islamiyetin hangi emriyle yapmışlar acaba? Oku mu?! Şu Kur'anı bile okumayan babadan oğula dinciler mi? Bu buluşlar islamiyetin de içinde kafası çalışan insanların bulunduğunu gösterir o kadar. Bu icat ve buluşların hiçbiri de müslümanların (altın çağı saymazsak) çoğunun cahil, şiddet yanlısı ve çıkarcı oldukları gerçeğini zerre değiştirmiyor malesef. *Not: Hee biliyorum gerçek İslam bu değil, gerçek müslüman bunlar değil. Nedense ne araplarda ne de %99,999'unun(!) müslüman olduğu memleketimizde gerçek müslüman bulmak atom parçalamaktan zor. Bir müslüman da çıkıp gerçek islamı bulsaymış bu kadar buluşun içinde daha hayırlı olurmuş bence.

anlatılmak istenen, islam toplumlarında da bilimin kendine yer bulabileceğidir. müslümanların çoğunun şiddete yanlısı olduğunu da düşünmüyorum. İslam toplumları geri kalmasına kalmış ama bunu tamamen islama bağlamak da anlamsız. Kaldı ki; müslüman olduğunu söyleyen sadece 1 tane iyi insan olsa, ona hürmetten genelleme yapmamak lazım. Bunun ırkçılıktan çok bir farkı yok.

TÜM YORUMLARI OKU (251)