Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Koronavirüs Aşısı Fetvası: 'Doktorlara Güvenmek Zorunluluk'

Dünya Müslüman Alimler Birliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarıyla ilgili bir fetva yayımladı. Yapılan açıklamada, Kovid-19 aşısı konusunda doktorlara güvenmenin bir zorunluluk olduğu bildirildi.

AA'nın haberin göre, yazılı açıklama yapan Genel Sekreter Ali Muhyiddin el-Karadaği, Kovid-19 aşısı konusunda doktorlara güvenmenin zorunlu olduğunu kaydetti.

'Dini açıdan da kabul görür'

Alman şirketi 'Pfizer-Biontech' başta olmak üzere Kovid-19 aşılarıyla ilgili çok sayıda soru aldığını belirten Karadaği, 'Tıp camiası, bu aşının belirli bir grup ve kişiler için gerekli olduğuna karar verirse bu, akıl ve beden sağlığının korunması ve salgının yayılmasının önlenmesi açısından dini açıdan da kabul görür' ifadesini kullandı.

Faydasının ağır basması şartı aranacak

Hazreti Muhammed'in, 'İslam'da zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur' hadisine dayanarak salgın durumunda tedavinin gerekli olduğu yönünde kararlar bulunduğuna değinen Karadaği, fetvaların da ancak ilim ehli tarafından verilebileceğini kaydetti.

Karadaği, fetvanın, uzman makamların aşıya onay vermesi, faydasını ve tesirini kanıtlamasına bağlı olacağını, burada da tamamen faydalı olması değil, faydasının ağır basması şartının aranacağını belirtti.

Mansur Yavaş Asgari Ücret Açıklamadan Önce Belediye Çalışanların Ücretlerini Açıkladı: 'En Az 3 Bin 100 TL Olacak'
Boş Bir Araziye Atılmışlar: 29 Köpek Baygın Bir Halde Bulundu
Ne Maske Ne Mesafe: Yılın Son Meclis Oturumunda Yumruklu Kavga

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
26.12.2020

Şimdi bir "Koronavirüs aşısı fetvası" yazısına bakıyorum bir de dizüstü bilgisayarımın sağ alt köşesindeki tarihe bakıyorum. İnsan gerçekten hayret ediyor!

26.12.2020

HAYATTA EN GERÇEK YOL GÖSTERİCİ BİLİMDİR,FENDİR. ATATÜRK

26.12.2020

Adamlar zaten doktorlara (dolaylı olarak fene bilime)güvenin demiş. Aksi bir durum yok yani.

Pasif Kullanıcı
26.12.2020

eyüp peygamber hastalıkla sınandığında sadece allaha sığınmıştır. yıllarca acı ve sefalet çekmiştir. bu da bi imtihandır müslüman kardeşlerim. insanoğluna mı yoksa yeri göğü yaratan allaha mı sığınacaksınız. dualarınızla hem hastalıktan kurtulmak hem de ahiretinizi kurtarmak varken aşıya güvenmeyin. tedbirlere de uymayın allaha şirk koşmayın.

26.12.2020

Sende Peygember iradesi varsa öyle yap.

TÜM YORUMLARI OKU (23)