Dünya Kupası'nın Ardından Yeni Salgın MERS Geliyor: Deve Gribi (MERS) Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını hala etkisini göstermeye devam ediyor. Birçok ülke salgınla mücadele için önlemler alırken 2022 FIFA Dünya Kupası’yla birlikte yeni bir salgın tehlikesi daha ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü Covid-19'un daha ölümcül bir akrabası olan ve Deve Gribi olarak da adlandırılan, Orta Doğu Solunum Sendromu'na (MERS) karşı insanları uyardı. Dünya Kupası'nın ardından Orta Doğu'dan diğer ülkelere gelebilecek bir salgın olarak görülen Deve Gribi (MERS) hakkında araştırmalar başladı. Peki Deve Gribi nedir? MERS virüsü belirtileri nelerdir? Tüm bu soruların cevapları için sizi şöyle alalım... 👇

Dünya Sağlık Örgütü, 2022 FIFA Dünya Kupası’nın ardından Deve Gribi yani MERS virüsünün birçok ülkeye yayılabileceğini açıklayarak çeşitli uyarılarda bulundu.

Peki Deve Gribi (MERS) Nedir?

Deve gribi olarak da adlandırılan Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS), ilk olarak 2012 yılında Suudi Arabistan'da görülen, viral bir solunum yolu rahatsızlığıdır. 'MERS - CoV' olarak da adlandırılan bu hastalığa bir koronavirüs neden olmaktadır. Bu nedenle COVİD-19'un akrabası olarak da biliniyor. İnsanlar da dahil olmak üzere tüm memelilerden bulaşabilen Deve Gribi diğer koronavirüslerden çok daha ağır bir tabloya neden olmaktadır.

Deve Gribi (MERS) Belirtileri Nelerdir?

Deve Gribi olarak da anılan MERS Virüsü'nün belirtileri genelde şu şekilde;

  • Öksürük

  • Solunum sıkıntısı

  • Halsizlik

  • Göğüs ağrısı

  • Ateş

  • İshal (Bazı durumlarda)

Deve Gribi (MERS) Tehlikeli mi?

SARS virüsü gibi grip benzeri virüslerle aynı aileden gelen MERS virüsü, Suudi Arabistan merkezli olmasına rağmen yansımaları Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Arap ülkelerinin yanı sıra İtalya, İngiltere ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde de görüldü. 2003 yılında Çin'de görülen SARS virüsü 775 kişinin ölümüne neden olurken, MERS virüsünün ise SARS'a göre 8 kat daha ölümcül olduğu biliniyor. MERS virüsü yani deve gribinin henüz belirtilerinin net olmamasıyla birlikte, üst solunum yolu enfeksiyonu, ateş ve öksürük gibi belirtileri bulunuyor. Ayrıca bu virüsün zatürre ve böbrek yetmezliği gibi ciddi hastalıklara da yol açtığı biliniyor.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
25.11.2022

Gel gel sen de gel amk, bok var.

25.11.2022

Ahahahhahhaha boşuna dememişler nerede çokluk……..

25.11.2022

Covid 19, Maymun çiçeği, Domuz gibi de hortladı şimdi de bu ne oluyor arkadaş dünyanın sonuna mı geldik?

gelemedi şu uzaylılar

TÜM YORUMLARI OKU (13)