Dünya Klasmanında Müsabakalar Düzenlense Rahatlıkla Ülke Olarak Birinci Geleceğimiz 15 Şey

Yok öyle sırıkla atlamaymış, engelli koşuymuş, körlingmiş, atletizmmiş... Kolaysa bunlarda yensinler bizi bakalım. Haydi hodri meydan!

1. Trip Atma

Trip, yarışmacıların birbirlerine kızması sonucu, kimseyi yaralamadan ama etrafına da yaklaştırmadan yapılan hafif bir atletizm spor dalıdır.

Trip atma yarışmalarında kural, tribin 25-30 m'lik bir pistte koşarak, hız alındıktan sonra omuz hizasında gelişine atma prensibine dayanır.

2. Kurban Peşinde 800 metre Orta Mesafeli Koşu

Büyük bir efor ve sürat harcanılan 800 m. koşuları, hafif atletizm sınıfı bir koşudur. İyi bir 800 m. koşucusu dayanıklı, süratli ve çok zeki olmalıdır. Çömelerek yapılan bir çıkıştan sonra, ilk 50-60 metreyi büyük bir süratle geçmek ve virajları iyi almak çok önemlidir. Çok yorucu olan bu yarışta atletin adımları uzun, serbest ve yumuşak olmalı ve devamlı kaçan kurbanı kontrol etmelidir. Koşucu ağzından ve burnundan nefes alabilir.

3. Karda Poşet ve Leğenle Yokuş Aşağı Kayma

Yarışmacıların herhangi bir marketin sponsorluğunda edindikleri poşetleri altlarına koymak suretiyle, kendilerini yer çekimine ve yokuşun eğimine bırakarak, birbirleriyle kıyasıya mücadele ettikleri kış sporuna verilen addır.

Yarışmacıların; rüzgarın hızını, karın kayganlığını ve poşetin yırtılma katsayısını göz önünde bulundurmaları gerekir.

4. Yolda Kalan Aracı El Birliğiyle İtme

Grup çalışması yöntemiyle ortaya konulan bu spor, bir kişinin şoför koltuğunda takımı yönlendirmesi ve takımın geri kalan kısmının aracın arkasına geçip tüm kuvvetlerini kollarında toplayıp araca uygulamaları esasına dayanır. Küçük otomobil itme, minibüs itme, otobüs itme ve metrobüs itme gibi çeşitleri vardır.

5. Soluksuz Kepçe İzleme

Bu spor yapılırken, sporcuların her şeyi unutması esastır. Kendilerini sadece nefeslerini tutup kepçenin dinamizmine bırakmaları gerekir. Son derece tehlikeli ve vakit alan bir spordur. Bu sporda uzman olmak için bütün günü harcamak gerekebilir. Yarışmacılardan en sona kalıp, kepçe operatörüyle birlikte alandan uzaklaşan birinci olmaya hak kazanır.

6. Çay Tepsisini Bardakları Düşürmeden Havada Döndürme

Alanında uzman sporcuların, tüm dikkat ve motivasyonlarını çay bardaklarına yoğunlaştırarak, hem bilincini hem de bileğinin kıvraklığını kullanmak suretiyle tepsiyi havada 360 derece döndürdükten sonra çayları servis yapması prensibine dayanır. 

Bu sporda dökülen her damla çay sporcunun aleyhinedir. Bardaktaki çayların mililitre cinsinden hacmi ölçülür ve en az çayı döken yarışmacı kazanır.

7. Gözlerini Hiç Kırpmadan Taksimetreye Bakma

Kısıtlı parayla taksiye bindirilen sporcunun görevi gözlerini kırpmadan taksimetreye bakmasıdır. Bunu yaparken aynı zamanda da taksicinin yolu uzatıp uzatmadığı kontrol edilmelidir. Ona ayrılan bütçeye gelindiğinde 'Ben burada ineyim abi.' deyip evinin yolunu tutacaktır. Kuruşu kuruşuna ineceği yeri tutturup en kestirme yoldan giden sporcu yarışı kazanır.

8. Sarı Işık Yandığında En Önce Kornaya Basma

Çok yoğun dikkat ve beceri isteyen bu spor dalı, yarışmacıların reflekslerine göre hareket etmelerini ölçmektedir. Henüz yeşil ışık yanmadan önce bir anlık görünen sarı ışıkta kornaya ilk yüklenip öndeki aracı rahatsız etmeyi başaran yarışmacı birincilik ipini göğüsler.

9. Bir Koşu Bakkala Gidip Ekmek Alıp Gelme

Sürat koşularının en kısası olup, tüm kuvvetin bir hamlede harcanmasını gerektirir. Bakkala gidip gelme koşuları, bakkalla ev arasındaki kısa mesafede koşulur. Her atlet kura ile belirlenen kendi kulvarında yarışır. İnsan hayatında önem taşıyan salise farkları bakkala gidip ekmek alıp gelme koşularında çok önemli rol oynar.

10. Para Üstü Olarak En Çok Sakızı Verme

Gelen müşteriye para üstü yerine sakız vermek gibi çok basit yarışma kuralları olan, müşteriyi ikna etme kabiliyeti prensibine dayanan kararlılık sporudur. Sporculara ayrı ayrı 100 adet 10 kuruş ve bir kavanoz dolusu sakız verilir. En az 10 kuruşu harcayarak elindeki sakızları bitiren ilk sporcu yarışı kazanır.

11. Hissettirmeden Stalklama

Yarışmacılardan, uzun süredir görüşmedikleri eski sevgililerini stalklamaları istenir. Likelamadan, takip etmeden, yanlışlıkla arkadaşlık isteği göndermeden eski sevgilisi hakkında en fazla bilgiye sahip olan yarışmacı altın madalyayı kazanır.

12. Televizyona Çıkıp En Saçma Şeyi Yaparak Ünlü Olma

Ülkenin IQ seviyesi en yüksek olan insanları belirlenir ve hepsi ayrı ayrı birer programa gönderilir. Burada en saçma şeyi yaparak hangisinin daha çabuk ülkece tanınan biri haline geleceği izlenir. Bütün ülke tarafından en çabuk tanınan ve en çok hafızalarda kalan insan yarışmayı kazanır.

13. Kısa Sürede En İyi Bahaneyi Bulma

Yarışma prensibi kolay olsa da içerisinde bulunup yarışmak oldukça zordur. 6 kulvardan farlı kişilerin farklı sorularına en hızlı cevap veren ya da geçiştirmeyi başaran kişi yarışmayı da kazanır.

Yarışmacıların bir kereye mahsus olmak üzere 'Dayıya sorma' joker hakkı bulunmaktadır.

14. Zenginin Malıyla Hiç Durmadan Çenemizi Yorma

Bir grup fakir yarışmacı bir oda içerisine alınır, yemekleri suları verilir. Ve karşılarına bir televizyon konulur. Televizyonda babadan zengin olan, her gününü farklı ülkelerde geçiren, günde binlerce lira harcayan şımarık zengin çocukları gösterilir. Televizyon bir süre sonra kapatılır. O andan sonra bu zengin çocuklar hakkında en çok cümleyi kuran, söyledikleriyle onları en çok yerin dibine sokan yarışmayı kazanır.

15. Açlık Sınırının Altında Bir Maaşla 4 Kişilik Bir Aileyi Geçindirebilme

Şüphesiz ki, bu spor dalları arasında en zor olandır. Yarışmacımızın, her gün işe gidip geldikten sonra çocuklara kıyafet alma, market alışverişini karşılama, doğal gaz, elektrik, su faturasını yatırma, üniversitedeki kızına para gönderme gibi pek çok kulvarda tek başına mücadele etmesi gerekir. Bunların altından psikolojine ve sağlığına hakim olarak kalkabilen insan yarışmayı kazanacaktır...

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
25.01.2016

Geyiği bir kenara bırakıp da ciddi olarak düşünürsek uluslararası alanda en iyi olduğumuz şeylerden birine dublaj sektörünü örnek verebiliriz. Zira Türkiye'de dublaj profesyonel bir meslek kolu hatta bir sanat dalı olarak görülür. Dünyanın bir çok ülkesinde dublaj yabancı dil bilmeyen ve okur yazar olmayan minik bir kitleye hitaben yapılır. O nedenle pek özen gösterilmez. Mesela bir filmde kadın, erkek, çocuk tüm karakterleri tek bir kişi seslendirir, onda da belgesellerdeki gibi orijinal ses arkadan gelir. Bizdeki tamamen keyif amaçlı olduğundan en ufak detaylara bile dikkat edilir. Seslendirme işini genellikle usta tiyatrocular yapmakla birlikte karakterlerin aksanı bile dublaja yansıtılır. Öyle ki bazı filmlerin dublaj versiyonu orijinalinden bile güzeldir. Mesela Buz Devri'ni orijinalinden izlediğimde sıradan bir animasyon filminden farksızdı. Oysa dublajlı versiyonu en iyi filmler listemde ilk 10'dan hiç düşmedi. :D

25.01.2016

#15 in sonundaki o üç nokta ...

25.01.2016

Aktroll olmak. Yarışmacılar tırrek tırrek yorumlarla en fazla küfürü toplamaya çalışır. En fazla küfrü toplayana jüri büyük en aktrol göt kılı madalyası verilir. Buradan hepsinin a.ına koyduğumu tekrardan belirtmek isterim.

TÜM YORUMLARI OKU (10)