Dünya Kadınlar Günü’nde Bir İlk: Millî Savunma Bakanı Güler’in Eşi Demet Güler, Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Tüm yurt genelinde kadınlar, eylemler düzenledi. Hep bir ağızdan aynı dilekte bulunan kadınlar şiddetin son bulması için haykırdı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in eşi Demet Güler ise beraberindeki heyetle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Anıtkabir’i ziyaret etti. 

Ziyarette bir ilk yaşanadı. İlk defa tören kıtasının tamamı kadın askerlerden oluştu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in eşi Demet Güler ve beraberindeki heyet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Demet Güler ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı’nın, kuvvet komutanlarının ve Milli Savunma bakan yardımcılarının eşleri, kadın subay ve astsubaylar Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen törende çelengi kadın subay ve astsubaylar tutarken, tören subaylığını da kadın askerler yaptı.

Demet Güler, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Atatürk’ün mozolesinde saygı duruşunda bulunan Demet Güler ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Millî Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Demet Güler özetle deftere şunları yazdı:

"Aziz Atam, engin ufkun ve ortaya koyduğun ilkeler doğrultusunda önemli haklar elde eden kadınlarımız; bu kazanımları neticesinde, bugün hayatın her alanındaki başarılarıyla kendilerinden övgüyle söz ettirmekte, ülkemizin gurur kaynağı olmaktadırlar. Türk kadınları olarak bizlere verdiğin değer ve duyduğun güven için sana daima minnet şükran borçluyuz."

Güler ve beraberindeki heyetin Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mozolesine de çelenk bırakmasının ardından tören sona erdi.

Seçil Erzan'dan Fatih Terim İtirafı: 'Hesabına Yatırılan Paraları Mor Valizle Verdim'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Beklenmedik Çıkış: ''Bu Seçim Benim İçin Bir Final''
Konda'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Dikkat Çeken Anket: ''Eğitim Seviyesi Arttıkça Algı Değişiyor''
Yazar Eylem Tok'un Oğlu, Ölümlü Kazaya Karışmıştı! Olayda Yeni Gelişme: ABD'ye Nasıl Kaçtılar?

Popüler İçerikler

Kobani Davası'nda Kararlar Açıklanıyor: Selahattin Demirtaş'a 42 Yıl Hapis Cezası Verildi
Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
YORUMLAR
08.03.2024

Tebrikler kadınlara hakettiği hakları sağlayan kariyer yapmasına ve toplumda yer almasına eğitim görmesine olanak sağlayan yüce önderimize karşı vefa ve minnet gösterilmesi takdire şayan bir davranış olmuş...

Pasif Kullanıcı
08.03.2024

Hayret Anıtkabir’in yolunu biliyorlarmıymış habire sarayda oldukları için 🤔

08.03.2024

Canım Atam❤️🙏🏻

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ