Dünya Genelinde En Fazla Koronavirüs Vak'ası Görülen Ülkelerden Portekiz, Salgını Yenmeyi Nasıl Başardı?

2 ay öncesine kadar dünyada en yüksek enfeksiyon oranına sahip ülkelerden birisi olan Portekiz, şu anda insanlar kafelerde arkadaşlarıyla buluşup, sahilde güneşlenebiliyorlar. Peki Portekiz bunu nasıl başardı?

DW Türkçe'nin hazırladığı o haber: 👇

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
13.04.2021

Yaw arkadaşlar, bizim malum kişinin ne olduğu belli de, bi de üstüne bizim halkımız da ağır gerizekalı. Ağır cahil ve varoş. Şu halde bile hala millet evinde nişan falan yapıyor halay çekiyor. Ne diyeceksin. Bu cahil halk yüzünden kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. Yazık bize.

13.04.2021

Al işte. Bir yere daha yazmıştım. Bir ay falan biz de adam gibi önlem alsak belki kurtulacağız. Esnaf falan illallah etti biliyorum ama bir sene daha sürünme riskinden iyidir bence bir aylık süre zarfı. Dezenfekteler, testler de sabırlı ve muntazam bir şekilde yapılsa ne olur be arkadaş? Niye doğruları yapma konusunda bu kadar zor bir toplumuz? Hiç anlamıyorum. doğru düzgün bir karar verilmiyor ki. Kısıtlamalı yapıyorlar yasakları ve millet, ihtiyaçları bahane edip saatlerce dışarıda geziyor. Toplumumuzun büyük bir çoğunluğu sığ kafalı, bağnaz, zorba, anlayışsız, demagoji düşkünü ve oportünist olduğu için bir türlü işleri rayına oturtamıyoruz. Gerçekten nefret ediyorum bu saçmalıktan.

Pasif Kullanıcı
15.04.2021

Bakın arkadaşlar, bir yeri atlıyorsunuz. Olay tam kapanma filan değil. Bizim ülkede de tam kapanma oldu. Bizim de okullar, iş yerleri, marketler vs tam kapanma yaşadı hatırlayın... Olay tamamen "akrabalık"... Bu ülke insanına tam kapama yapsan nolur? Komşuculuk akrabacılık o kadar çok ki ülkede, insanlar TEK BAŞLARINA izolasyon yaşayamıyor bu ortadoğu ülkesinde. Portekiz ve AB ülkeleri akraba olarak ana babadan başka kimseyi tanımıyor bile oldukları için, komşuculuk diye bir şey olmadığı için tam kapanma yaptılar mı 2 aya iş çözülüyor. Bu aqdumunun çomarları evde toplaşıp düğün yapmaktan biz bir sikim ilerleyemiyoruz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ