Gazze, 7 Ekim'den bu yana yoğun İsrail saldırısı altında. Şehrin iletişim ve elektrik hatları yer yer kesintiye uğrarken, hastane altyapıları zarar görüyor.
İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 9 bin 770'e yükseldi.
Dünyanın birçok ülkesinde insanlar, Filistin için sokağa döküldü. İspanya'da düzenlenen protestoda, "Siyonist İsrail devletinin vahşetini ve soykırımını kınıyoruz. İsrail'in insanlık dışı saldırılarını ve ona destek olan ülkeleri durmaya davet ediyoruz" sloganları atıldı.
İsveç'in Stockholm şehrinde de yüzlerce kişi, İsrail'i protesto etti. İsveç vatandaşları ellerinde "Soykırımı durdurun" ve "Sonsuza kadar Filistin" yazılı pankartlarla destek yürüyüşü yaptı.
Bir başka Avrupa ülkesi Arnavutluk'ta da insanlar Filistin'e destek için toplandı. Yapılan protestolarda "Gazze'deki bombardımanı hemen durdurun" çağrısı yapıldı.
Hollanda'da da yüzlerce kişi, İsrail ve ABD'yi protesto etti. "Biden ödüyor, İsrail vuruyor" sloganları atan Hollandalılar, "Nehirden denize özgür Filistin" pankartlarıyla ateşkes çağrısı yaptılar.
Almanya'nın başkenti Berlin'de binlerce kişi Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi. Yapılan protestolarda, Alman hükümetinin Filistin'e yönelik tutumu eleştirildi ve "Filistin'e özgürlük" sloganları atıldı.
Endonezya'nın Cakarta kentinde 2 milyonu aşkın kişi Filistin'e destek için toplandı. Filistin bayrakları ile "Özgür Filistin" pankartları taşıyan göstericiler, dünyada ses getirdi.
İsrail ve abd chpyi desteklese de israil yanında savaşa girsek ortadoğuyu araplardan temizleyim Türk Kürt ve İsrail devletlerini yanyana kurup sonsuz barış ve işbirliği antlaşması imzalayıp ortadoğuyu cennete çevirsek avrupayı bitirip bu toprakları eskiden olduğu gibi dünyann merkezi haline getirsek
Soykırım!
İsrail ve abd chpyi desteklese de israil yanında savaşa girsek ortadoğuyu araplardan temizleyim Türk Kürt ve İsrail devletlerini yanyana kurup sonsuz barış ve işbirliği antlaşması imzalayıp ortadoğuyu cennete çevirsek avrupayı bitirip bu toprakları eskiden olduğu gibi dünyann merkezi haline getirsek
Türkiye de ki gibi polise, dükkanlara çevreye saldırmadılar mı yani???