Dünya Dört Bir Yanındaki Kadınlardan Normalde Aklınızın Ucundan Bile Geçmeyecek 9 Güzellik Tavsiyesi

Farklı ülkelerin farklı kültürleri olduğu bilinen bir gerçektir. Peki farklı kültürlerin farklı güzellik sırları olduğunu biliyor muydunuz? Dünya çapındaki kadınların birbirinden sıra dışı güzellik sırlarına sizin için ortak olduk. Buyrun bakalım!

1. Koreli kadınlar ciltlerini yumuşatmak için salyangoz kullanıyor.

Evet, yanlış okumadınız salyangoz kullanıyorlar. Porselen görünümlü cilt Kore'deki kadınların en büyük güzellik standartıdır. Salyangozların salgıladığı mukusun içerisinde bulunan kimyasallar ciltteki ölü hücrelerden kurtulur ve cildinizin daha az kırışık görünmesi için kolojenle doldurur.

2. Panemalı kadınlar güzelliklerini korumak için her gün kakao içiyor.

Karayiplerden, özellikle de Panema'dan gelen kakao, yerlilerin yaşlanma karşıtı olarak kullandıkları yegane sır. Yapılan araştırmalara göre günde beş bardak kakao şeker hastalığını bile engelleyebiliyormuş.

3. Japon kadınları saç diplerine matcha sürüyor.

Matchanın faydaları saymakla bitmiyor. Kilo vermek isterseniz matcha en yakın dostunuz, bağışıklığınızı arttırmak isterseniz en iyi seçeneğiniz matcha! Bunların yanı sıra saçınızı sağlıklı uzatmak istiyorsanız, matcha kullanarak bunu kolaylaştırabilirsiniz.

4. Hintli kadınlar zerdeçalı hem yemek olarak hem de kozmetik malzemesi olarak kullanıyor.

Hintli kadınların hem yemekte hem de güzellikte belki de en çok kullandıkları malzeme zerdeçaldır. Favori Meksika yemeğinizi tatlandırmanın dışında zerdeçalın yüz maskesinde kullanıldığında cildinizi canlandırdığı kanıtlanmıştır.

5. Meksikalı kadınlar ciltlerini nemlendirmek için kaktüs yiyor.

Meksika'da yemeklerde kaktüslerin malzeme olarak kullanılması oldukça yaygındır. Ancak Meksikalı kadınların kaktüs yemesinin farklı sebepleri de var. Kaktüslerin, özellikle de sukulentlerin, içindeki sıvı bolca vitamin içerir. Hem tüketildiğinde hem de cilde sürüldüğünde size bolca nem kazandıracaktır.

6. Çinli kadınlar yüzlerini yıkamak için pirinç suyu kullanıyor.

Pirinç suyu, Doğu Asya'da güzellik için neredeyse bin yıldan fazla kullanılıyor. Günümüzde bile Çinli kadınları hayal kırıklığına uğratmayan pirinç suyu hem ciltlerini güzelleştirmede hem de saçlarının sağlıklı uzamasında onlara yardımcı oluyor. Maarifetleri bitmek bilmeyen pirinç suyu aynı zamanda güneş kremi olarak bile kullanılabiliyor.

7. Yunanistanlı kadınlar zeytinyağına bayılıyor.

Yunanistan'ın zeytinleri ile ünlü olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Yunanistanlı kadınlar da ülkelerinin en ünlü doğal kaynağının güzelliklerinin sırrı olduğunu çok iyi biliyor. Ayrıca zeytinyağı ciltteki kuruma ile meydana gelebilecek hastalıkları da engelliyor.

8. Doğu Afrikalı kadınlar karite yağına sığınıyor.

Karite yağı antioksidan ve vitamince zengin bir içeriğe sahiptir. Güzelleşmenin yanı sıra karite yağının içerisindeki maddeler yanıklara ve kuruluklara da çok iyi geliyor. Karite ağacının meyvelerinin işlenmesi sonucu elde edilen karite yağı neredeyse bütün dertler için bir deva!

9. Taylandlı kadınlar yalancı melisa ile detoks yapıyor.

Taylandlı kadınların özellikle kilo verme ve diyet konusunda en büyük yardımcıları çeşitli çaylardır. Faydaları en geniş olan çay ise yalancı melisa çayıdır. Stresten arınmanıza ve güzel bir uyku çekmenize yardımcı olan yalancı melisa çayı detoks yaparak bünyenizden zararlı maddeleri atmanız için birebir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yoksa Siz Hâlâ Pirinç Suyunu Döküyor musunuz? Saça ve Cilde Faydalarını Öğrenince Asla Çöpe Atmayacaksınız
Faydası Saymakla Bitmeyen Aloe Vera Sabunu Kullanman İçin 12 Sebep
Mucizesini Saçlarınızda ve Cildinizde Hissedeceğiniz Zeytinyağı İçerikli Ürünler

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!