Dünya'daki Karınca Sayısının 20.000.000.000.000.000 Olduğu Tahmin Ediliyor

Dünyada tam olarak kaç karıncanın yaşadığını hiç merak ettiniz mi? Muhtemelen hayır. Fakat bu tarihin belirli noktalarında araştırmacıların kafasına takılan önemli bir soruydu. Bu nedenle güncel bir araştırma yapıldı ve sonuç ise oldukça ilginç.

1990 yılında yapılan bir tahmine göre Dünya yüzeyindeki karıncaların sayısı 1 ila 10 katrilyon olarak hesaplanmıştı.

1994 yılında iki ABD'li biyolog tarafından yürütülen araştırmada İngiltere'deki karınca yoğunluğu üzerinden bütün dünya ele alınmıştı.

Würzburg Üniversitesi'nden bir ekolojist liderliğinde başlatılan yeni araştırmaysa daha sağlam temellere dayanıyor. Toplamda 1300 farklı bölgede 489 karınca türü üzerinden derinlemesine bir analiz yapıldı.

Gelelim sorunun cevabına. Dünyada toplam 20.000.000.000.000.000 yani 20 katrilyon karınca olduğu tahmin ediliyor.

Dünyadaki karıncaların tamamının yaklaşık 12 milyon ton kuru karbon oluşturduğu tahmin ediliyor. Bu, dünyadaki tüm yabani kuşların ve vahşi memelilerin toplam ağırlığından fazla. Aynı zamanda, insanların toplam ağırlığının yaklaşık beşte birine eşit.

Araştırmacılar kısmen bitki tohumlarını dağıttıkları için karıncaların ve diğer böceklerin ekosistemlerde çok önemli bir bağlantı oluşturduğunu vurguluyor. Ayrıca zararlılarla mücadelede yardımcı oluyorlar. Araştırmalar, karıncaların, çiftçilerin sağlıklı mahsuller yetiştirmelerine yardımcı olmada geleneksel pestisitlerden daha yararlı olabileceğini gösteriyor.

Karıncaların sayıları üzerindeki araştırmalar aslında insanlık için çok büyük bir önem arz ediyor. Çünkü dünyanın her yerinde yaşayabilen bu canlılar ekosistemlerin ayakta kalmasına yardımcı oluyor.

İlginizi çekebilir👇🏻

Karınca Beslemek İçin Aldığı Sette 20 Beklerken 500'den Fazla Karıncayla Karşılaşan Kadının Şaşkın Anları
'Iyy' Deme Nimet O! Böceklerden Terli Elbiselere Geleceğin 7 Besin Kaynağı

Popüler İçerikler

Fenerbahçe'nin İptal Edilen Golünün Ardından Mourinho'dan İlginç Bir Tepki Geldi
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
Milyonlarca Çalışan İçin Pazarlık Masasına Gelecek Asgari Ücrette "İlk Rakam 24 Bin 58 TL Olacak" İddiası