Dünya üzerinde bulunan Birleşmiş Milletlere kayıtlı 208 ülke vardır. Bunlardan 193'ü üye ülke, ikisi gözlemci ülke ve 11 tanesi de diğer devletlerdir. Bazı ülkeler uluslararası ortamda tanınırlar ama Birleşmiş Milletlere üye değildirler. Bu ülkeler Tayvan, Sahra Arap Demokratik Cumhuriyeti, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Abhazya, Güney Osetya, Filistin ve Vatikan'dır.
Dünyada yüzölçümü en büyük ülke Rusya'dır. Daha sonra Kanada gelir. Gelişmiş ülkelerin çoğu Avrupa Kıtası'nda bulunur. Avrupa Kıtası'nda yer alan ülkeler; Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, İsviçre, Belçika, Avusturya, Rusya, Slovakya, Romanya, Ukrayna, Danimarka ve Estonya, Litvanya, Hırvatistan, Norveç, Finlandiya, İsveç, Arnavutluk, Bosna Hersek, Letonya, Andorra, Karadağ, Makedonya, Yunanistan, Kuzey Kıbrıs, Abhazya, Slovenya, Sırbistan, San Marino, Malta, Kosova, Vatikan, Portekiz, Güney Osetya, Bulgaristan, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Man Adası'dır.
Asya Kıtası'nda bulunan ülkeler; Türkiye, Suriye, İran, Afganistan, Ermenistan, Azerbaycan, Japonya, Çin, Irak, Hindistan, Maldivler, Pakistan, Moğolistan, Nepal, Suudi Arabistan, Tayland, Ürdün, Gürcistan, İsrail, Lübnan, Vietnam, Kuzey Kore, Filipinler, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Tayvan, Katar, Kamboçya'dır.
Hem Kuzey hem de Güney Amerika Kıtası'nda bulunan ülkeler; Kanada, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Jamaika, Meksika, Granada, Arjantin, Uruguay, Şili ve Peru'dur.
Afrika Kıtası üzerinde bulunan ülkeler; Mısır, Kenya, Fas, Gana, Cezayir, Burkino Faso, Benin, Gina, Tunus, Gana, Yeşilburun, Fildişi Sahilleridir. Avustralya Kıtası'nda bulunan ülkeler; Marshall Adaları, Avustralya, Fiji, Endonezya, Palau, Kiribati'dir.
313131