Dünden Bugüne Dünyanın Her Bir Tarafından İlgi Çekici Ramazan Gelenekleri

Ramazan ayı tıpkı bizim ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede coşku ile karşılanıyor. Ancak her ülkenin Ramazan'ı karşılama şekli biraz farklı. Dünden bugüne aktarılan geleneklerimiz her coğrafyanın bu ayı kendine has gelenekleri ile karşılamasına neden oluyor. Peki bu gelenekler neler? Gelin birlikte bakalım!

Hindistan:

Hindistan dünyanın en kalabalık ülkelerinden bir tanesi olması sayesinde birçok farklı kültürü de içerisinde barındırıyor. Müslümanlarında büyük bir çoğunlukta bulunduğu bu ülkede Ramazan ayı içerisinde en ilgi çeken gelenek ise 'Seheriwalas'. Seheriwalas, bizim ülkemizdeki ramazan davulcuları ile oldukça benziyor. Çünkü bu gelenekte seheriwala adı verilen kişiler evlerdeki insanlara kasideler okuyarak sahur zamanı geldiğini haber veriyor.

Mısır:

Mısır Ramazan ayını oldukça renkli karşılayan ülkelerden bir tanesi. Köklü ve ilgi çekici Ramazan gelenekleri ile öne çıkan Mısır'da Ramazan geldiğinde fanus ismi verilen fenerler ve renkli süslemeler evleri ve sokakları donatıyor.

Endonezya:

Endonezya'da Ramazan ayı geldiğinde insanlar ruhlarını ve bedenlerini arındırmak için nehir, göl ve deniz gibi yerlerde yıkanıyorlar. Bu geleneğe ise 'Padusan' ismi veriliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri:

Bizim ülkemizin şeker toplama geleneğini bilmeyen yoktur herhalde. Birleşik Arap Emirlikleri'nde de tıpkı bizim şeker toplama geleneğimize benzeyen bir gelenek bulunuyor. Haq Al Laila adı verilen bu gelenekte çocuklar özel kıyafetler giyerek mahallelerde dolaşıyor, şarkı söylüyor ve şeker topluyorlar.

Kamerun:

Kamerun'da Ramazan ayı geldiğinde iftar ve sahur zamanlarında evlerin kapıları hiç kapanmıyor. Hatta tam tersine sonuna kadar açılıyor. Bunun nedeni ise oruç açmak isteyen kişilerin davet beklemeden her sofraya oturabilecek olmaları.

Özbekistan:

Özbekistan'ın Ramazan geleneği oldukça ilginç. Bu gelenekte Özbek Müslümanlar iftarlarını açarken su ya da hurma yerine çay içiyorlar. Aynı zamanda bu çaylar Özbekistan'ın kendi geleneksel fincanlarında sunuluyor.

Irak:

Irak gelenekleri arasında muheibe ismi verilen bir oyun yer alıyor. Bu oyunda Iraklı erkekler kayıp olan yüzüğün kimde olduğunu bulmaya çalışıyorlar. Oyun sırasında Iraklı erkeklerin konuşmaları yasaklanıyor ve oyuncular yalnızca beden dilleri ile anlaşıyorlar.

Yemen:

Yemen'de Ramazan ayı kutlanırken evler boyanıyor. Evet ev boyamak Yemen'in en sevilen geleneklerinden bir tanesi. Bu geleneğin yapılma amacı ise evler boyandığında insanların maddi ve manevi kirlerden arındığına inanmaları.

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

RTÜK'ün Ramazan Ayı Boyunca Yemek Sahnesi Yasakladığı İddiasına Üst Kurul Başkanından Sert Cevap
Ramazanda Oruç Tuttuğu için Sinirlerine Hakim Olamayan Babaların Çocukları İçimizi Dağladı
Ramazan Ayında Enerjik Kalabilmek ve Yorgunluğu Önlemek İçin Tüketilmesi Gereken Yiyecekler

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Aziz Yıldırım'ın Kızı Yaz'la İlgili Ahlak Dışı Paylaşım Yapan Kullanıcıya Tepkiler Büyüyor