Mor ve Ötesi'nin Solisti Harun Tekin Katıldığı Bağış Yayınında Ders Niteliğinde Bir Konuşma Yaptı

Depremin ilk gününden bu yana halk birbirine kenetlenmiş durumda. Herkes elinden gelenin en üstünde çaba göstererek, çok kısa sürelerde çok büyük yardımlar topladı ve ellerinden geldiği kadar en iyi şekilde organize olup bu yardımları gereken yerlere kısa sürede ulaştırmaya çalıştılar. Birçok ünlü isim de halkla beraber bu çalışmalara katıldı. Her biri geniş takipçi kitlesini de kullanarak insanları yönlendirdiler.

Harun Tekin’in toplumsal konularda ne kadar hassas ve duyarlı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Kendisi de birçok ünlü gibi depremin ilk gününden bu yana düzenlenen yardım çalışmalarına katıldı.

Düzenlenen bir bağış yayınında Harun Tekin, her bir kelimesi ders niteliğinde olan bir konuşma yaptı.

''Bu toprağa layık olmayan ne varsa değişecek. Biz de değişeceğiz. Yöneten de değişecek. Burası cumhuriyetin 100. yılında umutsuz ve çaresiz bir yer olmayacak. Olamaz. Biz haklı öfkemizi yanlış yerlere boca etmeyeceğiz. Birbirimize de boca etmeyeceğiz. İki hafta sonra normale de dönemeyiz. Bu normale dönülecek bir şey değil. İki ay sonra da dönemeyiz, iki yıl sonra da. Normalimiz yok bizim. Bizim normalimiz enkaz altında kaldı. Bizim ülkemiz total enkaz altında kaldı. Bizim bu kaybettiğimiz insanlara sözümüz de bu enkaz altından çıkmak olmalı. Ülkece çıkmamız gerekiyor. O ilk iki gün Metmetçiği, Kızılayı, madenciyi, askeri ulaştıramadığımız insanlara sözümüz olması lazım. Bu yaşadığımız şey bizim kaderimiz değil. Biz yaşadığımız hayatı değiştirebiliriz. Bize cumhuriyeti kuranların da 100 yıl önce söylediği şey bu. Biz kendi hayatımızı değiştirebilecek haysiyette, iyi kalpli, bilime inanan insanlarız. Yardımlaşıyoruz ve biz canavarlaşmayacağız. Birbirimizi yemeden yapacağız bunu. Bütün canavarlara rağmen canavarlaşmayacağız. Hem vergisiyle hem her şeyiyle zaten bağışını yapan insanların bütün bağışları için sonsuz teşekkürler. Size de teşekkürler. Bu dayanışma insanlığın kitabını yazmaya devam eder ama bunun üstüne yepyeni bir ülke kurmamız gerekiyor.”

Yaşadığı Felakette Evini ve Yakınlarını Kaybeden Adamın Eski Bir Ağıt Geleneği ile Kafasına Kül Sürdüğü Anlar
Deprem Anını ve Raylı Sistemi Çocuklarına Basit Bir Şekilde Anlatan Annenin Harika Videosu
Çadırda Kalan Depremzede Genç Bölgedeki Eksiklikleri Dile Getirdi: "Yeterli Ped Yok, Kadınlar Çok Mağdur"

Popüler İçerikler

Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
15.02.2023

Duman ve ötesi

15.02.2023

konuş baba toplumun eğitimlileri okumuş yazmışları sanatçıları konuşsun biraz da

15.02.2023

harun’cum her zaman ki gibi çok haklısın ve çok güzel konuşuyorsun ama inşallah dediğin gibi olur ❤️ Sevgili editör hayatında hiç duman ve ya mor ve ötesi dinlememiş olamazsın diye düşünüyorum bu nasıl karışıklık. Dinlemediysen de çok şey kaybetmişsin mutlaka dinle.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ