Düğün Hazırlığında Olanlar için Aylar Öncesinden Mutlaka Yapılması Gerekenleri Tüm Detaylarıyla Anlatıyoruz

Uzun zamandır beklediğiniz o evlilik teklifi sonunda geldi. Sevdiğiniz insanlar hayatlarınızı birleştirme kararı aldınız ve bu anlar sizin için oldukça heyecanlı geçiyor. Ancak düğününüze sayılı günler kala heyecan en büyük düşmanınız olabilir. Mutluluktan ne yapacağınızı unutabilirsiniz! Aklınızın karışmasına izin vermiyoruz ve düğün gününe kadar yapılması gerekenleri tüm ince detaylarıyla anlatıyoruz...

Bu listeye göz atmadan düğün planı yapmayın, deriz. Haydi başlayalım...

1. Düğüne henüz aylar varken ilk işiniz o günü planlamak olmalı.

Evlilik teklifinin ardından prosedürleri atlamamak adına işe koyulmakta fayda var. Bu nedenle ilk işiniz düğün gününü planlamak olsun ki heyecanınız giderek büyüsün. Bunun için:

  • Düğün mekanına ve tarihine karar verin.

Yapmanız gereken ilk şey düğün gününe ve mekanına karar vermektir. Eğer ne istediğinizi bilirseniz sonraki süreç daha hızlı ve kolay ilerler. Nasıl bir düğün arzuladığınıza, mekanın nasıl bir aurası olmasını istediğinize ve ne zamana kadar hazırlanabileceğinize karar verin. Mesela hemen yaza bir düğün planı yapabilirsiniz.

  • Gelinlik ve damatlığınızı seçin.

Gelinlik ve damatlık seçimi mekandan hemen sonra yapılmalıdır. Böylece kafa karışıklığı aradan çıkmış olur, mekana uygun bir seçim yapabilirsiniz. Veya düğün günü kıyafetinizi diktirmek isterseniz bu aylar sürebilir. Bu yüzden ilk düşünmeniz gereken bir diğer konu gelinlik ve damatlıktır. 

  • Organizasyon şirketi ile anlaşın.

Bildiğiniz üzere düğün için bir organizasyon şirketi ayarlamak epey zordur. Eğer bilmiyorsanız da hemen anlatalım: Organizasyon şirketleri düğün ya da diğer etkinlik takvimlerini aylar öncesinden yaparlar. O nedenle işinizi sağlamlaştırmakta fayda var. Böylece bir aksilik olmaması adına uzun uzun hazırlanmalarına ve her şeyin mükemmel olmasına olanak tanırsınız. Ayrıca fiyat konusunda da daha ılımlı bir rakam ödeyebilirsiniz.

2. Gelinlik provasında fikir almaya özen gösterin.

Eğer mümkünse gelinlik seçerken ve provada yalnız olmayın. Sevdiğiniz ya da fikrine güvendiğiniz insanlarla gelinlik seçimi yapmanız daha kolay karar vermenize yardımcı olur. Diğer yandan içinizde herhangi bir şüphe kalmaz.

3. Davetliler için anı kalması adına hediyeler hazırlamayı unutmayın.

Bir mum, sokaktaki can dostlarımızı beslemeleri için mama ya da bir fotoğraf bile olabilir... Misafirlere düğünde dağıtılmasını isteyeceğiniz bu özel günden bir hatıra bırakın.

4. Diğer bazı resmi prosedürleri aradan çıkarın.

  • Nikah tarihi için başvuru yapın. 

Nikah tarihi almak sandığınızdan daha uzun sürebilir. Bu nedenle önceden başvuru yapmakta fayda var. Ayrıca kan vermeniz ve diğer evrakları da toplamanız gerekir. Bu nedenle bu işlemi öncesinden yapmalısınız.

Güldük, eğlendik ve düğün bitti. Düğün ertesi balayın nereye gideceğinizi düşünmek istemiyorsanız şimdiden plan yapın. 

  • Save the date kartınızı gönderin.

Düğün mekanını belirledikten sonra kartınızı bastırmayı ve davetlilere göndermeyi unutmayın. Bu sona bırakılacak bir işlem değildir. Eğer son ana kadar insanlar çağırmazsanız düğününüz biraz sessiz olabilir. Düğününüzü davetlilerin yaşadığı yerin dışında farklı bir yerde yapacaksanız, 6 ila 8 ay öncesinden göndermelisiniz. Ayrıca kart tasarımı seçmekte öyle kolay olmayacaktır.

5. Organizasyon sırasında detayları unutmayın.

İnsanların düğün yerine ulaşımı, pasta kesimi ve diğer eğlenceler hakkında fikirlerinizi organizasyon şirketiyle paylaşmakta fayda var. Düğün yeriniz şehir merkezine uzakta ise merkez adreslerden servis ayarlayabilirsiniz. Çocukları da unutmamak gerekir. Eğer düğüne misafirlerinizin çocukları gelecekse etkinlikten sıkılmamaları adına onlar için bir eğlence ortamı düzenlenebilir.

6. Nikah şahitlerinizi belirleyin, düğün pastanızı seçin.

Düğün günü size yardımcı olacak nedime ve sağdıçlarınızı belirlemelisiniz. Ayrıca nikah şahidini de son ana bırakmamalısınız.

  • Düğününüz yemekli ise, artık menüye karar vermelisiniz. 

Eğer kokteyl tarzında bir düğün planlıyorsanız, küçük atıştırmalıklar seçmeli ve mutlaka tadım yapmalısınız. Ayrıca düğün pastanızı da seçmelisiniz.

  • Aksesuar, çiçek ve saç modeli belirleyin.

Son dakikaya kalınca tadı kaçan şeylerden birisi de gelin çiçeği, aksesuarlar ve saç modelidir.

  • Fotoğrafçı ayarlayın.

Fotoğrafçı için biraz araştırma yapmanız gerekebilir. Bu nedenle öncesinden ayarlamakta fayda var.

  • İlk dans için çalışmalara başlayın.

Eğer bir kursa yazılacaksınız sakın sona bırakmayın. Eğer kurs düşünmüyorsanız evde dans ederek uyum yakalamalısınız.

7. Düğün için yeni ve modern eğlenceler planlayabilirsiniz.

Örneğin pasta kesimini herkesten farklı bir eğlenceyle yapabilirsiniz. Misafirleri dans etmeye davet edebilirsiniz. Pasta tasarımınız ve süslemeniz ilgi çekici olabilir.

8. Kına gecesi, bekarlığa veda ve after party planlarınızı öncesinden yapın.

Düğün öncesi kına gecesi ya da bekarlığa veda planlıyorsanız ya da düğün sonrası için bir parti yapmak istiyorsanız organizasyonu yapmaya başlayın. Davetli listesi hazırlamayı ve eğlencede yapmak istediğiniz etkinlikleri şirket ile konuşun. Ve elbette mekan belirleyin.

  • Düğün arabasına ihtiyacınız olabilir.

Düğününüzün konseptine göre düğün arabanızı nasıl süsleteceğinize karar vermelisiniz.

  • Kına gecesi ya da after party etkinliğinde ne giyeceğinize karar verin.

Birkaç kıyafet değiştirmeniz gerekebilir. Ya da saçlarınızı nasıl yaptıracağınızı düşünebilirsiniz. Ayrıca bir kuaför ile anlaşmakta da fayda var.

9. Düzenli cilt bakımına başlayın.

Düğüne az bir zaman kala yapmanız gerekenlerden bir tanesi de düzenli cilt bakımıdır. Saç ve makyaj için bir sanatçı ile anlaşmış olabilirsiniz ancak cildinizin iyi görünmesi için temiz ve bakımlı olması gerektiğini unutmayın.

  • Saç ve makyaj provasını atlamayın.

Düzenli cilt bakımının yanı sıra saç ve makyaj provası da yapmalısınız.

10. Şarkı listesi yapmayı unutmayın.

Düğünde çalacak parçaların bir listesini hazırlamayı unutmayın. Her şey istediğiniz gibi olsun istiyorsanız bu önemli bir detay olacaktır. Müzik grubu veya DJ ile anlaşmış olabilirsiniz. Onlarla bu listeyi paylaşın.

11. Düğüne en az 1 ay kala davetiyelerinizin tüm misafirlerinize ulaştığından emin olmalısınız.

Eğer bir LCV şirketiyle çalışıyorsanız düğüne günler kala tüm davetli listesinin arandığını sormanız iyi olacaktır. Ardından muhtemel misafir sayısını düğün mekanı ile paylaşın ki aksaklık yaşanmasın.

12. Oturma planını ayarlayın.

Düğüne bir hafta kala yapılacaklar listesinde artık mekan hakkında ufak dokunuşlara bakmak vardır. Bunun içinde oturma planınızı ayarlamak, ikramlara bakmak yer alabilir.

13. Düğün günü geldi çattı!

Bu özel günde telaşa kapılıp kendinizi strese sokmayın. Her şeyin hazır olduğundan emin olun ve sabah ılık bir duş ile uyanın. Düğün öncesi çok yemekten, fast food tüketmekten, alkol almaktan ve aşırı kafein almaktan kaçının.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Cinsel Birliktelik ve Mastürbasyon Bu Ay Komple Yasak! Tüm Dünyada Viral Olan 'No Nut November' Nedir?
En Çok Tercih Edilen SUV Modelleri ve Fiyatları
Verdikleri Akılalmaz Kilolarla Evrime Kafa Atıp Bambaşka Birer İnsana Dönüşen 15 Kişi
İddiasıyla İnsanları Büyüleyen Kırmızı Ruju Doğru Kullanabilmeniz İçin 10 Öneri

Popüler İçerikler

Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!