Düğün Geleneklerimiz Değişiyor! Son Dönemlerin Yükselen Trendi Nikah Sonrası After Party

Giderek gelişen ve değişen alışkanlıklarımıza bir yenisi daha ekleniyor. Nesillerdir süregelen düğün konsepti yerine nikah+after party konsepti popüler olmaya başladı.

Sürekli bir yenilik eklenen dünyamızda son yıllarda herkesin aşina olduğu yeni bir kavram eklendi: "After party"

"Parti sonrası" anlamına gelen bu söz grubu, 2000'li yılların başında konser sonrası konseri veren ekibin katıldıkları bir eğlenceydi.

Tam anlamı karşılamadığı ve ülkemizde de aynen kullanımı tercih edildiği için, içeriğimizde 'after party' diyeceğiz.

İlerleyen zamanlarda ise mezuniyet balolarının ardından da düzenlenmeye başladı. Böylece bu durum yaygınlaşmaya başladı.

Herhangi bir festival, eğlence ya da parti sonrası "after party"ler düzenlenmeye başlanmışken, bu durum düğünlere kadar ulaştı.

Ancak düğün sonrası parti pek de bizim kültürümüzle bağdaşmadı. Oldukça kalabalık bir yapıya sahip olan düğünlerimiz, zaten yorucu oluyor ve sonrasında "partilemek" için yeterli enerji elde edilemiyordu.

Bu durum düğün ve after party bir araya gelemez gibi düşündürmesin tabii ki! Günümüzde sıklıkla tercih ediliyor.

Birçok ünlü isim de düğünlerinin ardından after party yaptı.

Ancak maliyeti oldukça fazla olan düğünler yerine nikah ve after party'ler düşünülmeye başlandı.

Daha düşük maliyetle, daha samimi olunan insanlarla yapılan bu iki etkinlik sıklıkla düğün yerine tercih edilmeye başlandı.

Daha rahat kıyafetler ve daha rahat ortam da cabası elbette!

Tüm bu etkenler göz önüne alındığında nikah ardından after party de geleneklerimiz arasındaki yerini alabilir gibi görünüyor.

Ne dersiniz, düğün mü tercih edersiniz yoksa nikah+after party mi?

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
09.10.2017

Ben bunu asimile olmak olarak görmüyorum yada özentilik değil bence. Ben zaten sevmiyorum düğünleri. Beni sadece bebekken görmüş "sözde" akrabalarımla dolu bir düğün salonu ve gelen herkes eleştiriyor şu şöyle bu böyle diye. Uzayıp giden takı törenini düşünemiyorum bile. Yapmacık insanlarla bir arada olup bir düğün salonuna delicesine para verip eğlenememektense samimi insanlarla birlikte deli gibi dans edebiliriz. Adet, kültür farkındayım ama bazı adetlerimiz güzel ve çok yorucu.

Nikah sonrası tonla para vererek tuttuğun boş düğün salonunda gelen geçen herkese sırf takı taksın diye davetiye yollayıp bir de sikimdirik bi piyanist tutup 20-24 saatleri arasında Ankaranın bağlarıyla yemeksiz içeceksiz kuru kuru mal gibi dans etmektense düşük bütçeyle ve kafa dengi insanlarla rahat rahat 10 numara bir after party daha iyi olur.

10.10.2017

değişmeyen tek şey değişimdir bana göre düğün sıkıcı klasik varoş ve de boş kalabalığın oldugu bir organizasyon geliyor after party daha makuldur 👍

TÜM YORUMLARI OKU (18)