Düdüklü Tencere Kullanmaktan Korkanlar İçin: Püf Noktalarıyla Düdüklü Tencere Kullanım Rehberi

Nedense birçok insan çocuklukta ani 'fıs' seslerinden ve patlama tehlikesinden kaynaklanan düdüklü tencere fobisi yaşar. Düdüklü tencereler pişirme süresini kısaltır ve yiyecekler besin değerini korur. Mutfaktaki en kahraman araçlardan biridir. Düdüklü tencere kısaca nasıl çalışır? Düdüklü tencere kaç dakika sonra açılmalı? gibi aklınıza gelebilecek tüm soruların yanıtları içeriğimizde.

Düdüklü tencerede yemek pişirdiğiniz de evinizin içerisi yemek kokmaz.

Düdüklü tencerede yemek pişirdiğiniz zaman evinizin içerisi yemek kokmaz ayrıca normal tencerelere oranla pişirme süresinde %60'a kadar azalma olur. Bu durumda hem doğalgaz faturanız da ve elektrik faturanız da azalmalar meydana gelecektir.

Düdüklü tencerenizin içini tamamen doldurmayın.

Eğer düdüklü tencerenizi full doldurursanız buharın dışarı çıkmasını ve içinde sıkışmasına sebep olabilirsiniz. Düdüklü tencerenin içerisinde 1/3 oranında boşluk bırakın.

Düdüklü tencerenizi ocağa koyduktan sonra kapağını kapatın ve düdüğü dik konuma getirin.

Eğer eski model düdüklü tencere kullanıyorsanız bunu elinizle yapmanız gerekiyor. Yeni model düdüklü tencerelerde bu durum kendi kendine oluyor.

Düdüğü 1 dakika sonra aşağıya indirmeyi unutmayın.

Otomatik düdüklü tencereniz yoksa düdük çalmaya başlayınca havanın çıkması için 30-60 saniye bekleyin, ardından düdüğü indirerek ocağın altını kısın ve  yemeğinizin pişirme süresine göre bir süre daha düdüklü tencerenizi ocakta tutmaya devam edin.

Pişirme süresi bittiğinde ocağı kapatın ancak tencereyi ocaktan hemen almayın.

Hatta tencereye dokunmayın. Çünkü ocağa kapatmış olsanız bile kaynama ve basınç devam edecek.

Aceleci davranıp kapağı açmak için zorlamayın.

Tencerenin kapağını açmak için aceleci davranmayın. Çünkü basınçtan dolayı kapak açılmayacaktır. Tencere soğudukça kapak daha kolay açılacak.

Düdüklü tencerede her yemek farklı sürede pişer unutmayın.

Düdüklü tencerede her yemek normal tencereye göre daha kısa sürede pişer. Bu yüzden düdüklü tencerede pişireceğiniz her yemeği aynı sürede değil farklı sürelerde pişirmeniz gerekiyor.

Düdüklü tencerede pişireceğiniz yemeklerin içerisine su koymayı unutmayın.

Eğer düdüklü tencerenin içerisinde yemek pişirirken içerisine su koymazsanız tencerenin dibi tutacak. Düdüklünün içerisine fazla su koysanız bile bu durumu kolaylıkla telafi edebilirsiniz.

Dondurduğunuz besinleri çözülmesini beklemeden düdüklü tencereye koymayın.

Onları önce oda sıcaklığında bekletmeli, gerekirse su içinde çözülmelerini sağlamalısınız. Ayrıca donmuş gıdaların daha önceden hafiften pişirildiği için düdüklü tencerede diğer gıdalara nazaran daha çabuk pişeceğini unutmamalı, zamanlamayı buna göre yapmalısınız.

Düdüklü tencere neden patlar?

  • Düdüklü tencere çok fazla doldurulursa ve maksimum çizgi aşılırsa içerisindeki basınçla patlamaya neden olur.

  • Düdüklü tencerenin kapağını hemen açmaya kalkarsanız, hava boşalmadığı için patlamaya yol açabilir. Bu yüzden en az 1 dakika beklemenizi öneriyoruz.

  • Tencerenin içine az su koymak, sadece yemeğin yanmasına değil düdüklü tencerenin patlamasına da neden olabilir. Bu yüzden su dengesinin iyi ayarlanması gerekir.

Yıllardır Kullandığınız Çelik Tencere ve Tavaları Yanmaz Yapışmaz Hâle Getirmenin Yolları
Tek Tencerede Yapılabilecek Öğrenci Dostu Birbirinden Lezzetli Makarna Tarifleri
Modernden Geleneksele Az Zahmetli Çok Lezzetli 10 Tek Tencere Tarif

Popüler İçerikler

Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!