Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu yapısal bozukluların yanı sıra dudaktaki hacim eksiliğini gidermek için yapılmaktadır. Buna ek olarak günümüzde güzellik anlayışının değişimi son dönemde dudak dolgusunun popüleritesini giderek arttırmaktadır. Bu gibi çeşitli sebeplerden dolayı dudak dolgusu nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı merak konusudur. Estetik yöntemlerden biri olan dudak dolgusu ile kişiler dudak yapılarını değiştirebiliyor ve kısa sürede dolgun dudaklara sahip olabiliyor. Peki, dudak dolgusu nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

Dudaklardaki estetik kayıplar doğuştan mevcut olabileceği gibi yaş ilerledikçe de incelme zayıflama ve dudak çevresinde sarkma şeklinde kendini göstermektedir. Aynı zamanda dişlerdeki şekil bozuklukları da dudak yapısında orantısal bozukluklara yol açabilir. Kişiler bu gibi problemleri ortadan kaldırmak ve dolgun dudaklara sahip olmak için dudak dolgusunu tercih etmektedir. Peki, dudak dolgusu nasıl yapılır? İşte cevabı…

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusunda hyaluronik asit denilen madde, insan derisi yapısında bulunan madde ile benzerlik göstermektedir. Bu madde enjekte edilerek dudak yapısı, şekli hatta ses çıkışında iyileşme sağlanmaktadır. Etkileri genellikle 6 ay ya da 1 yıl süren dudak dolgusu, kişilerin dudaklarına dolgunluk veren bir uygulamadır.  Dudaklara hacim katmak, estetik bir görünüme kavuşturmak için kısa sürede uygulanan bu işlem ile gençler dudaklarına dolgunluk katmak ileri yaş grubu ise bazı estetik kayıpları gidermek için sıklıkla başvurmaktadır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu işleminde ilk etapta yüzün yapısı ele alınır. Uygulama öncesinde en az 30 dakika önce dudak belli başlı bazı bölgelerinden uyuşturulur. Ardından istenen dudak yapısına ulaşmak için abartıya kaçmadan anatomik bir plan çerçevesinde enjeksiyon yapılır. Basit bir dolgu işlemidir ancak estetik bakış açısı ve ciddi bir anatomi bilgisi gerektirmektedir.

İşlemden sonra ilgili bölgeye baskı uygulanmaktan kaçınmak gerekir. Ayrıca ruj gibi kozmetik ürünler işlemden hemen sonra kullanılmamalıdır. Dudak dolgusu işleminin bitiminde dudaklarınızdaki dolgunluğu kolay fark edebilirsiniz. Öte yandan dudaklarınız zamanla daha doğal bir görünüme kavuşacaktır.

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılmaz?

Dudak dolgusu işlemi ciltteki elastin, kollajen ve hyralüronik asit oranının azalması nedeniyle yaygın olarak başvurulan bir yöntemdir. Bununla birlikte dudaklarını dolgunlaştırmak, şekillendirmek ve simetri problemlerini ortadan kaldırmak amaçlı dudak dolgusu tercih sebebidir. Hamileler, uçuk problemi yaşayanlar ve iltihabi deri rahatsızlıkları bulunanların ise dudak dolgusu yaptırması sakıncalıdır.

Popüler İçerikler

"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!