Dubai'ye 1 Milyar Liralık Türk Yatırımı: İş insanı Özkan Şen Mr. Jade Coffee Markasıyla Dünyaya Açılıyor

Almanya'da 1999 yılında iş hayatına atılan Özkan Şen, kendi markasıyla üretmeye başladığı Mr. Jade Coffee için Dubai'de üretim üssü kurmaya hazırlanıyor. 1 milyar liralık üretim tesisinde hedefinin Ortadoğu ve Arap ülkelerinde pazar liderliği olduğunu açıklayan Özkan Şen 'Tüm izinlerimiz alındı, Avrupa Birliği ülkeleri içindeki başarımızı Arap ülkeleri üzerinden bölgede pekiştirmek ve tüm dünyaya açılmak' dedi.

Avrupa Pazarında İlk 12'ye Girdi

Almanya, Fransa, İngiltere ve Türkiye'de kahve sektöründe ilk 12'ye girmeyi başardıklarını söyleyen Şen şu bilgileri verdi: 'Pazarlama ağımızı sürekli genişletiyoruz. Geçtiğimiz yıl 3,5 milyon dolarlık ciro elde ettik. Sektör son derece dinamik. Avrupa'da 250 marka pazarda mücadele ediyor. İçlerinde asırlık, tanınmış dünya devleri var. Onların arasında kısa sürede kendimize yer edinmeyi başardık. 2018 yılında kurulan Mr. Jade Coffee markası ürünleri içerisinde özellikle gençler arasında hızla popülaritesi artan espresso ve coffee cremalarımızın kafein oranları rakiplerine göre daha fazla.'

"Arap ülkeleri için özel üretim yapacağız"

Kahve tercihlerinin coğrafya ve ülkelere göre farklı olduğunu belirten Özkan Şen 'Biz Dubai’de kurduğumuz üretim üssümüzde Arap ülkelerinin damak zevkine uygun ürünler geliştirdik. Arap ve Ortadoğu ülkelerinde en çok Arabica ve Kenya’dan gelen kahve çekirdekleri yani daha acılığın baskın olduğu kahveler tüketiliyor. Hedefimiz kısa sürede bölge ülkelerinde pazar liderliğine ulaşmak olacak. Tüm dünyada yıllık 250 milyar dolarlık sektör içinde Türk markası olarak varlığımızı güçlendireceğiz' dedi.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!