DSÖ Açıkladı: "Arama Kurtarma Çalışmalarında Bu Hızla Devam Etmezsek İkincil Bir Felaket Riski Var"

Dünya Sağlık Örgütü, hızlı bir aksiyon alınmazsa depremzedelerin ikinci bir felaketle karşı karşıya kalabileceğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının önemli ölçüde artabileceği konusunda uyardı. DSÖ Afet Müdahale Başkanı Robert Holden, pek çok kişinin 'açık havada, kötüleşen ve korkunç koşullarda' hayatta kaldığını söyledi.

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ülkece zorlu günler geçiriyoruz.

10 ilimizi birden deriden etkileyen felaketin ardından, ülkece tek yürek olduk.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ancak her geçen gün hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların sayısı da artıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, hızlı bir aksiyon alınmazsa depremzedelerin ikinci bir felaketle karşı karşıya kalabileceğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının önemli ölçüde artabileceği konusunda uyardı.

DSÖ Afet Müdahale Başkanı Robert Holden, Türkiye ve Suriye’de toplam 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiği deprem felaketlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cenevre'de konuşan Holden, pek çok kişinin 'açık havada, kötüleşen ve korkunç koşullarda' hayatta kaldığını söyledi.

“Arama kurtarma tarafında yaptığımız hız ve yoğunlukta hareket etmezsek, ilk felaketten daha fazla insanın zarar görmesine neden olabilecek ikincil bir felaket tehlikesiyle karşı karşıyayız."

"İnsanların bundan sonraki süreçte hayatta kalmak için temel gereksinimlere ihtiyacı var."

Ayrıca Holden, çok sayıda afetzedenin kış mevsiminde açıkta kaldığını ve koşulların da giderek kötüleştiğinin altını çizdi.

Kendisi deprem bölgelerindeki elektrik, su ve yakıt sıkıntılarının yaşandığını da vurguladı.

İlgili içerikler:

Kahramanmaraş Depreminin Beşinci Gününde Neler Yaşandı?
Yalnızca 4 Ay Önce İmar Affı Kanun Teklifi Veren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Meclis Konuşmasında Ağladı!
Deprem Bölgesine Giden Fransız Arama Kurtarma Ekiplerinin Görüntüleri İçimizi Bir Nebze de Olsa Isıttı!

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
10.02.2023

Onlarda insan, kaç gündür dinlenmeden uyumadan sürekli can kurtarma derdinler. Nereye kadar bu şekilde çalışabilirler ki. Zaten geç kalınarak başlandı, 3 gündür uyumayan psikolojik durumu olan kurtarma ekipleri var. Buradan biz üzülüyoruz filan ama bu adamlar her gün ölü çıkarıyor, yaralı çıkarıyor insan dayanamaz yani. Allah kolaylık versin orada olan herkese zor gerçekten.

10.02.2023

Haklısın onlar da insan ve gerçekten canla başla çalışıp yoruldular. Ama burada vardiya yönetmeyi becerebilmek gerekiyordu, çünkü tüm ekipler aynı anda çalışamayacağı gibi aynı anda da dinlenmeleri mümkün olmuyor. Bu işin vardiyalı bir şekilde ve süreklilik ile yapılması gerekiyor. Bu konuda çok tecrübeli saha elemanlarımız var ama o kadar sistemsiz ve o kadar aciziz ki kardeşim... Gerçekten acizlikten yıkılıyoruz.

10.02.2023

asıl sorun bugünden sonra başlayacak. gasp,yağma,cinayet hızlanacaktır. başınıda Suriyeliler çekecek. madem geçte olsa ohal uygulandı, derhal ohal kuralları hayata geçirilmeli. bu Suriyelilerin afet anında başımıza çok iş açacağını Nasuh Mahruki söylemiştide adamı faşist ilan etmişlerdi. zaten ülkesiz ve parasız bir milletten bahsediyoruz, Türkiye'ye herhangi bir manevi bağlılıklarıda yok, çok büyük tehlike yaratabilirler.

Pasif Kullanıcı
10.02.2023

bence onların korkusu bizde durum dahada kötüye giderse büyük bir göçün kendilerine doğru akacağı adamlar salak değil bizleri mültecilerimizle burda tutmak istiyorlar tamamen benim düşüncem tabi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ